Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi koolitused

Käesoleva aasta veebruaris ja märtsis toimuvad Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi poolt pakutavad tervislikult sportimise valdkonna koolitused, kus peamised teemad on füüsiline ja mentaalne stress ning nendega tegelemine ja likvideerimine.

Spordipsühholoogia valdkonnas:

08.02.2018 Sport ja stress: kuidas ennetada, maandada ja taastuda. Seminaril uurime stressi tegelikku tähendust ning õpime eristama positiivset stressi selle negatiivsest seisundist. Saame teada stressi mõjudest organismile ja selle võimalikest seostest nii treeneri kui ka sportlase sooritusega. Seminari käigus õpime negatiivse stressi ennetamise viise ning sellega toimetulekustrateegiaid ja räägime sellest, mis rolli mängib treener sportlase jaoks stressi kogemisel ja talumisel. Koolitaja: Snezana Stoljarova Osavõtumaks 55 eurot.

08.03.2018 Praktilised lõdvestumisoskused: mida teha, kui keha läheb pingesse? Seminari alguses käsitleme kehalise pinge tekkimist ning selle mõju sooritusele. Teises osas asume õppima ja proovima erinevaid lõdvestumistehnikaid- milleks on sügav hingamine ja järk-järguline lihaste lõdvestumine. Õpime ka teadvelolekul põhinevat keha tunnetamise tehnikat. Seminari lõpus arutame viise, kuidas saab lõdvestustehnikate harjutamist integreerida treeningutesse ja kasutada võistlustel. Koolitaja: Snezana Stoljarova Osavõtumaks 55 eurot.