Tiit Kippar in memoriam

Eile lahkus meie seast kahekordne Eesti ja kuuekordne Valgevene meister Tiit Kippar (3.7.1944 – 31.01.2018).

1960 aastal Tamsalu motoklubis tuule alla saanud ning hiljem Türi motoklubi ridades võistelnud Tiit Kippari suurem edu tuli aga hoopis Valgevenes, kuhu noormees sõjaväkke saadeti. Seal tuli Kippar riigi meistriks kaks aastat järjest nii ringraja–, söeraja– kui krossisõidus. Lisaks sõitis ta hipodroomil välja hõbeda ja pronksi.
Kodumaale naastest tuli ta motokrossis kaks korda Eesti meistriks, kuid kahjuks lõppes tema spordikarjäär 1. juulil 1969 Türil, kui ta treeningul kukkus nii raskelt, et oli kaks nädalat koomas ja peale seda veetis selgroovigastuse tõttu ülejäänud elu ratastoolis.
Mehe kirg mootorite vastu ei jahtunud aga kunagi ning kõva treenimise tulemusena suutis ta esmalt aasta peale traagilist õnnetust ratastooli istuda ja mõni aeg hiljem leiutas ta oma autole käsijuhtimissüsteemi, mida autotootjad toona teha ei osanud ja mida oli lihtsam käsitseda. Tänu sellele käis Kippar peaaegu kõigil Eesti motokrossivõistlustel ja sõitis sõpradele isegi Venemaale kaasa elama. Hiljem käis Kippar motokrossidel Türi lähedal asuvas Kihlis motokeskuses.

Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon avaldab sügavat kaastunnet Tiit Kippari omastele ja võistluskaaslastele. Tiidu ärasaatmine toimub eeloleval pühapäeval kell 11:00 Türi kabelist.