Patrick Pals EM-avaetapil 9.

Tänavusel hooajal Itaalia profitiimi Degasoline Motorsport ridades S1 Lites klassi SuperMoto Euroopa meistrivõistlustel võistlev Patrick Pals alustas oma hooaega Itaalias Ottobianos peetud EM esimesel etapil, kus oli võistlustules ka teine eestlane Kenor Kotkas.

Tänavusest aastast SuperMotos enam maailmameistrivõistluseid ei peeta ning nüüdsest osalevad selle motospordiala tippsõitjad Euroopa meistrivõistlustel ja kõik etapid toimuvad Vanas Maailmas.

Patrick Pals (TM) alustas oma võistlusnädalavahetust Itaalias hästi, kui suutis juba kvalifikatsioonis enda grupis 9ndat aega näidata, mis tähendas, et ta pääses 10 kiirema seas otse finaalidesse. Kenor Kotkas (TM) seevastu oli enda grupis 18. ja pidi finaalipääsuks lohutussõidus osalema. Antud sõidust pääses finaali veel 12 sõitjat, kuid Kotkas oli seal 15. ja seekord jäi finaaliuks talle suletuks.
Esimeses finaalsõidus, kus osalesid S1 ja S1 Lites klassid koos, ületas Patrick Pals lõpujoone 21. ja teises 20 kohal, kuid S1 Lites klassis oli ta nii kummaski sõidus 9. kui ka kokku 9. Etapi võitis itaallane Elia Sammartin (TM) argentiinlase Ezequel Iturriozi (Suzuki) ja hispaanlase Joan Lladose (TM) ees.

SuperMoto Euroopa meistrivõistlused jätkuvad 22. aprillil Albaidas Hispaanias.