tanel-leok

Tanel Leok Hispaania MM-etapil 19.

Motokrossi maailmameistrivõistused jätkusid lõppenud nädalavahetusel kolmanda etapiga Hispaanias Red Sandi krossirajal. Eesti sõitjatest jahtisid MM-punkte MXGP klassis Tanel Leok ja Harri Kullas ning MX2 arvestuses Hardi Roosiorg.

MXGP klassi kvalifikatsioonisõidus tulid Harri Kullas ja Tanel Leok (mõlemad Husqvarna) avaringilt kolmanda kümne lõpus, kuid sõidu edenedes tõusid nad paarisrakendis aina ette poole ning olid vastavalt 20. ja 21.
Esimeses sõidus sai Leok parema stardi ja oli kohe punktisaajate hulgas ning ületas lõpujoone 18. kohal, Kullase start ei õnnestunud seevastu üldse ja ta pidi sõitu tagumiste seast alustama. Tugevat sõitu tehes kerkis ta lõpuks 20ndaks.
Teises sõidus olid nii Leok kui Kullas sõidu alguses punktide piirimail ja peagi kihutasid nad juba 20 parema hulgas ning sellest sõidust tuli Leokile 17. ja Kullasele 18. koht.
Kahe sõidu kokkuvõttes sai Leok 7 punktiga 19. koha, Kullas (4 p) oli 21. Etapi võitis kummaski sõidus parim olnud valitsev maailmameister itaallane Antonio Cairoli (KTM, 50 p), kellele järgnesid mõlemas sõidus teisena lõpetanud Cairoli tiimikaaslane hollandlane Jeffrey Herlings ja sõitudes neljandaks tulnud belglane Clement Desalle (Kawasaki, 36).
Cairoli tõusis 141 punktiga MM-liidriks, kellega sama arv punkte on ka Herlingsil, kolmas on Desalle (103 p), Leok (20 p) 20. ja Kullas (14 p) 21.

Hardi Roosiorg (KTM) sõitis MX2 klassi kvalifikatsioonisõidus terve sõidu kolmanda kümne keskel ja lõpetas selle 24. kohal.
Esimese sõidus sai Roosiorg suhteliselt hea stardi olles punktide piirimail, kuid sõidu edenedes andis ta kohti käest ja oli 26. Teises sõidus oli tal start veelgi parem ning ta sõitis 20 esimese punktisaaja seas, kuid taas tuli tal kohti ära anda ja ta lõpetas 25. kohal.
Etapi võitis siiani võitmatuna püsiv valitsev maailmameister lätlane Pauls Jonass (KTM), kes võttis Hispaaniast samuti mõlema sõidu võidud. Teise koha sai sõidud teise ja kolmandana lõpetanud Jonassi tiimikaaslane hispaanlane Jose Prado (42 p) ning kolmandaks tuli taanlane Thomas Kjer Olsen (Husqvarna, 38 p), tema oli sõitudes vastavalt 3. ja 4.
MM-liidrina jätkab Jonass (150 p), teine on Kjer Olsen (120 p) ja kolmas Prado (102 p), Roosiorul pole siiani õnnestunud punktiarvet avada.

Maailmameistrivõistlused jätkuvad 8. aprillil Itaalias Trentinos.

,