Rene Jerbach sai Superenduro EMil 7nda koha

31. märtsil peeti maha viimane superenduro etapp Rootsis, Lidköpingus. Euroopa meistrivõistluste arvestuses olid võistlustules seekord kolm eestlast: Rene Jerbach, Riho Kollist ja Kalev Kriis.

Kvalifikatsioonis sõitis Rene (fotol paremal) end teisele, Riho seitsmendale ja Kalev (fotol vasakul) kümnendale kohale. Seega pääsesid kõik eestlased ajasõidust otse finaali. Esimeses finaalsõidus oli Rene viies ja teises üheksas, mis tagas päeva kokkuvõttes üheksateistkümne osaleja (s.h. neljateistkümne finalisti) seas kuuenda koha. Riho Kollist oli esimeses sõidus kaheksas ja teises sõidus kuues. Etappi kokkuvõttes kuulus temale seitsmes koht ning Euroopa meistrivõistluste arvestuses neljateistkümnes koht. Kalev Kriis oli mõlemad sõidud neljateistkümnes ning Euroopa meistrivõistluste arvestuses tagas see kahekümne üheksanda koha. Euroopa meistriks tuli Tim Apolle.

Rene Jerbach: “ Oli taaskord raske võistlus, rada ei olnud nii tehniline kui eelmised etappid, kuid kivid olid libedad ja väga lihtne oli kinni jääda ning tsikkel ära lõhkuda. Tuli ette väikeseid vigu, kuid suutsin suuremaid kinnijäämisi vältida. Oli huvitav superenduro hooaeg, kuna Eestis treeningtingimused nappisid ja ei olnud kunagi nii suure rahvahulga ees sõitnud siis tegelikult oli ikka päris keeruline minu jaoks. Eriti suured tänud kõigile abilistele ja kaasaelajatele! Tegite võistlustel osalemise palju kergemaks. “

2017/2018 hooaja kokkuvõttes saavutas Rene Jerbach Euroopa meistrivõistluste arvestuses seitsmenda koha.