Eestlased osalesid raskel Euroopa kestvuskrossi karikavõistluste etapil Soomes

Lahti külje all asuva Vesivehmaa lennuvälja ümber sõideti Euroopa kestvuskrossi karikavõistluste avaetapp, kus oli stardis ka mitu eestlast. Tegemist on neljaetapilise sarjaga, mille kuulsaim osavõistlus on sügisel Rootsis Gotlandi saarel peetav raske kestvuskross.

Eesti sõitjatest olid seekord võistlemas Gregor Kaares, Riho Keerme, Olev Roosmäe, Peeter Roos ja Kaupo Tisler. Kaares ja Keerme osalesid Elit Men Klassis nr 1 ning ülejäänud Amatööride klassis nr 6.

20 kilomeetrit pikk rada oli meie sõitjate sõnul ülimalt ebatraditsionaalne, kuna seal oli igat sorti kive, väikeseid ja suuri, teravaid ja ümaraid. Eestis toimuvad aga enamus analoogseid võistluseid liivaradadel. Kuna Kaares ja Keerme registreerisid võistlusele hilja, siis startisid nad teisest reast. Esimene ring oli meie sõitjatele päris keeruline, kuna rajal oli meeletu tolm ja rada oli ka võõras. Sõidu edenedes meie sõitjate enesekindlus ja kiirus kasvasid, kuna rada sai aina enam selgemaks ning seeläbi ka tulemused paranesid.

Vahepeal 15ndaks kerkinud Kaares lõpetas 3 tunnise sõidu üldarvestuses lõpuks 22. ning enda klassis 11. kohal. Keerme oli üldis 33. ja oma klassis 18. Olev Roosmäe sai enda arvestuses 15., Peeter Roos 24. ja Kaupo Tisler 91. koha.

Kestvuskrossi järgmine Euroopa karikavõistluste etapp toimub 26.-27. mail Slovakkias Skycovis.

Pildil Riho Keerme (64) ja Gregor Kaares (69).