Tabasalus toimus kõigi aegade suurim noorte Speedway võistlus

Eelmisel nädalavahetusel leidis Tabasalu speedway rajal aset motoklubi Motosport 360 korraldatud sarja 360 Cup esimene etapp, kus lisaks Eesti noortele võistlesid ka sõprusklubi liikmed Soomest ja noored võistlejad Lätist. Eestlastest jõudsid erinevates klassides esikolmikusse Karl Johannes Lattik, Frido Ving Viidas, Silvar Avi ja Oskar Kelt.

360 Cup on uus sari, mille eesmärgiks on anda kohalikele sõitjatele rohkem võimalusi võistelda ning mille pearõhk on suunatud speedwayd sõitvatele noortele ja hobisõitjatele. Laupäeval ja pühapäeval leidsid aset jõuvõtud klassides SW Mikro, SW Mikro 125 ja SW Min. Hobiklass SW 240 ja klassis SW 250 toimusid võistlused ainult laupäeval.

„Soomest tulid meie võistlejatele konkurentsi pakkuma Varkaus Racing Teami noorteakadeemia sõitjad, kokku kaheksa poissi, kellest enamus sõitsid kahes klassis ehk kahe erineva rattaga. Lisaks olid kolm noormeest SW 250 klassis Lätist,” räägib Motosport 360 esindaja Rain Purge. Ta lisab, et nii suurt noorte speedway võistlust pole Eestis varem olnud.

Kuna soomlastest enamus lapsi olid üsna algajad, oli Ranna Speedway rada nende jaoks alles teine rada, mida koduraja järel proovitud sai. „Võõra rajaga harjumine võtab alati veidi aega ning seoses sellega oli meie nädalavahetus täis pinget, närvikõdi ja kokkuvõttes võib öelda, et ka põnevust, sest seoses paljude libastumiste ning kukkumistega muutusid pjedestaalikandidaadid pidevalt. Õnneks jäid kõik sõitjaid terveks ning saame nädalavahetuse lugeda igati kordaläinuks,” märgib Purge.

Eesti speedway tulevikule mõeldes oli oluline ka see, et täna on meil esindatud SW 250 klass, mille parim esindaja Markus Maximus Lill läheb sel aastal ka maailma ja Euroopa meistrivõistlustele. Kahjuks 360 Cupil vedas Lille tehnika alt.

360 Cup on motoklubi Motosport 360 uus sari, mille järgmised osavõistlused toimuvad Tabasalu rajal 19. juulil ja 16. augustil 2018. Rain Purge lisab, et samuti jätkub koostöö Soome klubiga ning juba 15.-17. juunil minnakse nende korraldavatel võistlustel kaasa lööma. „Kuna Soomeski pole väga ühtegi teist klubi, kes noortega aktiivselt tegeleks, siis proovimegi edaspidi võimalikult palju ühiseid kahe klubi vahelisi üritusi korraldada.”

Motosport 360 klubi põhirõhk on noortel. Klubi eesmärk on arendada nende huvi motospordi vastu, harida, toetada ja abistada neid nii kohalikel kui ka rahvusvahelistel motovõistlustel ning treeninglaagristes. Samas pakutakse igakülgset tuge ka täiskasvanutest amatööridele ning edasijõudnutele. Klubi liikmed sõidavad täiskasvanute klassides SW 500, SW 240 ja SW 500 külgvankrid.

360 Cup tulemused (12.-13.05.2018)

Mikro klass
I päev: 1. Niko Hatva (fin); 2. Jani Änkiläinen (fin); 3. Eetu Raak (fin)
II päev: 1. Jani Änkiläinen (fin); 2. Niko Hatva (fin); 3. Eetu Raak (fin)

Mikro 125
I päev: 1. Otto Raak (fin); 2. Frido Ving Viidas (est); 3. Niko Hatva (fin)
II päev: 1. Silvar Avi (est); 2. Otto Raak (fin); 3. Frido Ving Viidas (est)

Mini
I päev: 1. Karl Johannes Lattik (est); 2. Oskar Kelt (est); 3. Frido Ving Viidas (est)
II päev: 1. Karl Johannes Lattik (est); 2. Frido Ving Viidas (est); 3. Otto Raak (fin)

Speedway 250
1. Rudolfs Sprogis (lat); 2. Francis Gusts (lat); 3. Gert Heinvee (est)

Speedway 240 (hobiklass):
1. Marko Lepik (est); 2. Raivo Lpige (est); 3. Rain Purge (est)