Eestlased Läti ja Leedu SuperMoto meistrivõistluste etapil edukad

Leedus Aukstadvarise kardirajal sõideti läinud nädalavahetusel Leedu ja Läti SuperMoto meistrivõistluste esimene etapp, kus kohal olid mitmed meie riigi kiired sõitjad.

Kiireimas S1 klassis võttis etapivõidu Venemaa sõitja Alexander Latyshev (Honda), kellele järgnes siiani oma parima sõidu teinud Kenor Kotkas (TM, Carma Motoklubi).
Kotkale rada sobis ning esimese sõidu lõpetas ta väikse sõiduvea tõttu kolmanda kohaga.
Teine sõit õnnestus tal juba paremini ning hakkas Latysheviga tõsine kihutamine esikoha peale, kus pidevalt vahetati omavahel kohtasid. Kahjuks vedas venelase võistlustehnika viimastel ringidel alt ning duell sai kiire lõpu ja Kotkas võttis oma esimese sõiduvõidu, kolmas koht kuulus seekord Leedukale Dinas Pozniakasele (TM).
Eestlastest lõpetas veel Sven Simulask (TM, Vihur Motorsport) võistluspäeva 7 kohaga.

Ühtlasi Leedu meistrivõistluste sarja kuuluvas S4 klassis, kus sõidetakse ainult asfaldi osa, võttis võidu eelmise aasta Open klassi võitja Kristjan Siilak (Husqvarna, MotoHai), kes esimeses sõidus küll kukkus aeglasema sõitja sõiduvea tõttu ja pidi leppima teise kohaga, kuid teise sõidu ning terve võistluspäeva oma klassis võitis kindlalt leeduka Egidijus Jankauskase (Husqvarna, SMC LT) ja lätlase Maris Apfelbaumsi (TM, RaceON) ees.

Karikasarja kuuluvas Open klassis ei olnud vastast see aasta väga head kiirust näitavale Alex Vetkinile (KTM, Vihur Motosport), kes võttis mõlemas sõidus kindla klassivõidu. Teine koht kuulus leedukale Povilas Leckasile (TM) ning kolmas koht läks seekord Poola esindajale Tomasz Zuralskile (Husqvarna).

SM 85 klassis ei leidunud vastast Venemaa sõitjale Ivan Mosinile (TM), kes võitis mõlemad sõidud, siiski kuulusid poodiumi järgmised astmed Eesti poistele vastavalt Karro Robert Jaarats teine koht, ning Mathias Vetkin (Husqvarna, Vihur Motorsport) kolmas koht.

Kõige pisemas klassis ehk siis SM 50, kus sõidavad alla 8 aastased lapsed, tegi esmadebüüdi Eesti poiss Travis Siilak (KTM, MotoHai, pildil), kellel õnnestus oma esimesel SuperMoto võistlusel seitsme sõitja seast tõusta poodiumi madalaimale astmele.
Esikoht läks Leetu Andžejs Smulkevičsile (KTM) ning teine koht Venemaa sõitjale Lev Shcheglovile (KTM).

Meie ja teiste riikide SuperMoto sõitjatele saab kaasa elada Eesti, Leedu ja Läti meistrivõistluste etappidel 16 ja 17 juunil, Lätis Madonas.