Priit Järvloo võidutses Lange EMV-etapi teisel päeval

Eile sõideti Lange Motokeskuses külgkorvide ja quadide Eesti meistrivõistluste etapp, kus olid võistlemas mitmed MM-il ja EM-il tegusid teinud motosportlased. Mõlema masinaklassi kaarte segasid tehnilised mured ning päeva lõpuks võitis quadidel Priit Järvloo ja korvidel olid parimad lätlased Daiders/Zemeskalns.

Quadidel võitis avasõidu kindlalt juba stardist ette otsa asunud Eesti rahvuskoondise liige Martin Filatov (Honda, Kagu MK Catwees Honda Racing), kellele järgnesid lätlaste tulevikulootus Lauris Eizans (Can-Am) ja Priit Järvloo (Kawasaki, Sõmerpalu MK).
Teises sõidus sai kõige parema stardi Järvloo, kes suurendas järgnevatega vaikselt vahet ja võttis ka veenva võidu, kuna ainsana tõsiselt esikohta ohustanud Filatov pidi aga sõidu mootori purunemise tõttu juba alguses katkestama. Järvloo taga lõpetas teisena Eizans ja kolmandana avasõidu 7. soomlane Max Karilainen (Honda).
Kahe sõidu kokkuvõttes võitis seega päeva Järvloo (47 punkti), talle järgnesid Karilainen ja Filatov võrdselt 37 punktiga. Einanz seevastu võitis Läti arvestuse Amatööride klassi.

Külgkorvide esimeses sõidus näitasid hiljuti oma esimese MM-poodiumi saavutanud Kert Varik/Lauris Daiders (Husqvarna, AYR Racing Team) sellist hoogu, millega hetkel MM-arvestuses hoitakse viiendat kohta ja võeti ka kindel sõiduvõit. Teisena ületas lõpujoone lätlane Didzis Gorbenko, kellel korvis eestlane Tanel Kõiv ja kolmandaks tuli Läti meeskond Janis Daiders/Martins Zemeskalns.
Teise sõidu alguses heitlesid esikohale ägedalt Varik/Daiders ja Gorbenko/Kõiv, kuid see lahing lõppes Variku katkestamise tõttu tehnilistel põhjustel juba üsna pea. Gorbenko/Kõiv sõitsid liidritena enamus sõidust, kuid lõpuks võtsid MM-kogemusega Daiders/Zemeskalns oma ja lõpetasid ise esimestena. Kolmandaks sõitsid end avasõidu prooviringil tehniliste probleemide tõttu startimata jäänud Markus Normak/Karl-Albert Kasesalu (Zabel, MK GasGas).
Kahe sõidu kokkuvõttes said etapivõidu Daiders/Zemeskalns (45 p), teised olid EMV arvestuses liidriks tõusnud Gorbenko/Kõiv (44 p) ning poodiumi madalaimale astmele tõusid mõlemad sõidud neljandana lõpetanud MM-il tegusid teinud Maris Rupeiks/Kaspars Liepins (36 p).

Quad 100 ja 200 EMV arvestuses võitis väiksemas klassis lätlane Karlis Neia (Honda) Karl Robin Rillo (Honda, RedMoto Racing) ja Tanel Põdra (Honda, Pärnu MC Catwees Honda Racing) ees. Suurematel oli võidukas Mihkel Salujõe (Honda, HRC Racing team), kellele järgnesid Aleks Sale (Yamaha, MK K&K) ja venelane Semen Korostelov (Honda). Quad juuniorite parimaks osutus päeva lõpuks lätlane Kristians Janis Sondors, teise koha saavutas venelane Ivan Trjasov (mõlemad Honda) ja kolmanda Janno Oja (Yamaha, Tihemetsa MK).
Kõige väiksemas EMV klassis Q Kids võitis Karl Koho (Apex, Äksi MK) Pärtik Ilma (Apex, Linnamäe MK) ees.

Ülejäänud klassid heitlesid Langel Eesti karikavõistluste punktidele. Veteranide külgvankritel võidutsesid Argo Põldsaar ja Ruslan Talf (KTM, Kohila Sidecar Cross Team), teise koha said Urmas Sugasep/Dimitri Rodionov (KTM, Sõmerpalu MK) ja kolmandaks tulid Sverre ja Alar Lamp (AYR-KTM, Saku MK). Samades sõitudes kihutanud Hobi klassi parimad olid Janek Soidla ja Krister Kindel (Yamaha, Lääne MK), kellele järgnesid Siim Mokrik/Ülar Karing (AYR-KTM, Linnamäe Krossiklubi) ja Raigo Klemm/Kristo Aasma (AYR-KTM, MK D ja T).

Quad Veteranides võidutses Langel lätlane Andriss Ciršs (Honda), teine oli kummaski sõidus sama koha saanud Mark Saar (Kawasaki, RedMoto Racing) ja kolmas Janis Kirilko (KTM) Lätist. Samas sõitudes osalenud Hobi klassi esikolmik oli päeva lõpuks Rene Kaseste (Yamaha, Motodepoo Team Green), Priit Plaado (Yamaha, RedMoto Racing) ja Varbo Vingisaar (Yamaha, Türi AMK). Naisi oli seekord rajal ainult 1 ja seega võitja oli Läti neiu Undine Ulmane (Yamaha).

Ainsa sooloklassina käisid rajal ka MX Hobi sõitjad, kes kogusid enda TOP200 karikavõistluste arvestusse punkte. Langel võttis mõlemad sõiduvõidud ja esikoha Marek Sonn (Husqvarna, Kose AMK), kelle järel sai teise koha Kermo Uue (Yamaha, MK AEX) ja kolmanda Martin Poljakov (KTM, Kagu MK).

Eesti meistrivõistlused jätkuvad 30. juunil ja 1. juulil Pärnu lennuvälja motopargis. Baltikumi parimaid korvi- ja quadisõitjaid saab aga juba varem Eestis võistlemas näha, kui 16.-17. juunil sõidetakse Kiviõlis korvide MM- ja quadide EM-etapp.