960-mnx1-start

Baltikumi parimad krossisõitjad võistlevad Langel

Eeloleval nädalavahetusel algavad Langel motokrossi meistrivõistlused sooloklassidele ning ühtlasi peetakse seal ka Läti meistrivõistluste etapp, mis tähendab, et rajale on tulemas enamus Baltimaade parimatest krossisõitjatest, kellele on konkurentsi pakkuma tulemas ka kiired sõitjad Soomest ja Venemaalt.

Kui külgkorvid ja quadid alustasid oma meistrivõistluseid juba mõni aeg tagasi Kiviõlis, siis sooloklassidele tuleb avalöök Tartu lähistel asuvas Lange motokeskuses. Oma osalusest on teada andnud MM-il osalev Tanel Leok, tänavu Euroopa meistrivõistlustel poodiumile sõitnud Andero Lusbo ja Meico Vettik ning enamus teisi kiireid Eesti sõitjaid. Lisaks sooloklasside tippudele saab Langel võistlemas näha ka hiljuti oma esimese MM-poodiumi saavutanud külgkorvi sõitjat Kert Varikut, kellel tänavu korvimeheks lätlane Lauris Daiders. Langele tulemas on veel teisigi korvitiime, kes sellel hooajal MM-il sõidavad ning neid siis nii Eestist, kui Lätist. Kuna tegemist on ka Läti etapiga, siis on sealt oodata samuti parimaid sõitjaid, kes ihkavad enda riigis medalitele ja karikatele jõuda.
Sarnaselt eelmistele aastatele on põhiklassidele ka rahalised auhinnad ning hooaja lõpus autasustatakse kõiki Eesti meistreid spetsiaalsete Eesti 100 medalitega. Lisaks on Monster Energy MX1 ja MX2 klasside sõitjatel võimalust lisa teenida “Bikeman Holeshot” arvestuses, kus kõikide etappide iga võistlussõidu stardi võitja saab 50 eurot.

Ka tänavu on võistluste pealtvaatajatele mõeldud ja nii loositakse kõikidel etappidel pileti ostnute vahel kvaliteetne auto järelhaagis firmalt Brentex. Lisaks on Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni pikaajaline koostööpartner Tallink välja pannud igale etapile 2 kinkekaarti, kus ühe kaardiga saab Rootsi kruiisile sõita lausa 4 inimest ja seda merevaatega A-klassi kajutis. Üks kaart loositakse välja laupäeval ja teine pühapäeval.

Võistluste pidulik avamine ja võistlejate koosolek algab Lange motokeskuses kummalgi päeval stardiväljakul kell 11:00 ning esimene start antakse kell 11:30.

Täpsem info ja ajakava asub www.msport.ee/events/motokrossi-emv-etapp-2018/

,