Romeo Pikand

Noorte motokrossisarja teist etappi klassis 65cc valitses taas Romeo Pikand

Tänase Eesti noorte motokrossi karikasarja teise etapi klassis 65cc võitis Kuimetsa krossirajal taas ülekaalukalt Romeo Pikand.

Pikand (KTM, Viljandi VMK) edestas lähimaid konkurente Gregor Kuuske (Husqvarna, RedMoto Racing) ja Mark Petersoni (KTM, Valga MK) juba 26 osavõtjaga kvalifikatsioonis enam kui 4,5 sekundiga. Pikand asus liidriks nii esimese kui teise sõidu alguses ja läks jälitajatel pikalt eest. Esimeses sõidus püsis pea lõpuni teisel kohal Kuusk, kuid ring enne lõppu õnnestus Petersonil temast mööduda. Teises sõidus võttis Peterson kohe teise positsiooni sisse ega andnud seda käest, kuigi Kuusk teda paarisekundilise vahega jälitas. Päeva kokkuvõttes oli esikolmik selles klassis Pikand, Peterson ja Kuusk.

Kahes suuremas klassis, 85cc ja 125cc seekord nii palju osalejaid ei olnud kui esimesel etapil Holstres. 85cc esikohta läksid jahtima kuus noorsportlast, 125cc klassis aga vaid Jüri Saluste (Husqvarna, RedMoto Racing) üksi. Kvalifikatsioonis näitas kiireimat aega eelmisel aastal veel 65cc klassis Eesti meistriks tulnud Joosep Pärn, kuid esimese sõidu stardis noormees takerdus ja püüdis küll kinni teisel kohal sõitnud Robert Sarapuu (KTM, Yamamoto RC), kuid langes üheksandal ringil taas kolmandaks. Esimese sõidu võitis Tristan Uiga (Husqvarna). Teise sõidu start õnnestus Pärnal suurepäraselt, kuid ta kukkus enne esimese ringi lõppu ühelt hüppelt maandudes nii õnnetult, et vigastas rannet ja pidi sõidu pooleli jätma. Teise sõidu võitis Sarapuu kindla eduga Uiga ja Kaur Kalliti (Kawasaki, Saku MK) ees.

50cc klassis jagati 22 sõitjat kvalifikatsiooni tulemuste põhjal taas kahte sõitu, tugevamasse A ja nõrgemasse B gruppi. Mõlemad A sõidud võitis ka Holstres hiilanud soomlane Eeka Laaksonen (KTM) enam kui 37-sekundilise eduga kaasmaalase Samuel Paalasmaa (Husqvarna) ja Lucas Leoki (Husqvarna, Sõmerpalu MK) ees. Aigar Leoki pojale Lucasele oli Paalasmaa mõlemas sõidus üsna käeulatuses, mõne sekundi kaugusel, kuid mööduda soomlasest ei õnnestunud. 50cc klassi B grupi sõitudest esimese võitis Enri Lustus (Husqvarna, Sõmerpalu MK) Mattias Tamekanti ja Jakob Burmanni ees (mõlemad Husqvarna, RedMoto Racing). B grupi teises sõidus sai ülihea stardi Frankie Lvovs (Husqvarna, Vihur Motosport), kes suutis oma liidripositsiooni Tamekanti ja Lustuse ees hoida kuni lõpuni. 50cc klassi poodiumi moodustasid A grupi kiireimad Laaksonen, Paalasmaa ja Leok.

Enri Lustus tegi täna tõsise tööpäeva, sest osales väiksemal mootorrattal ka kõige pisemate klassis 50 PW/Mini, kus ta võitis mõlemad sõidud. Poodiumi teise ja kolmanda astme jagasid võrdsete punktidega esimese sõidu kolmas ja teise teine Edvin Jürgen (Husqvarna, Viljandi VMK) ning esimese sõidu teine ja teise kolmas Sebastian Johannes Klooren (Husqvarna, Sõmerpalu MK).

Eesti noorte motokrossi karikasari jätkub 20. mail Türil Kihli krossirajal.

,