Harri Kullas võitis Türi motokrossi

Eile sõideti Türi lähistel asuvas Kihli motokeskuses motokrossi TOP200 karikavõistluste kolmas etapp, kus kiireimas MX Open A klassis võttis võidu hooaja esimese võistluse Eestis pidanud Harri Kullas.

MX Open A klassis, millele peetakse TOP200 sarjast eraldi karikavõistlust, olid Türil võistlemas mitmed kiired sõitjad naaberriikidest ning ka tänavu enamjaolt välismaa sarjades osalevad Harri Kullas (Husqvarna, Pärnu MC), Gert Krestinov (Honda, Motoextreme) ja Erki Kahro (KTM, SJT Kahro Racing). Ajasõidus näitas kiireimat ringiaega Krestinov, kellele järgnesid Kahro ja Kullas.
Esimeses finaalsõidus asus liidriks Krestinov, kuid Kullas pääses temast peagi mööda ning kasvatas vaikselt järgnevatega vahet ning võttis lõpuks kindla võidu. Krestinov sõitis enamus sõidust turvaliselt teisel kohal ja lõpetas sõidu Kahro ees teisena.
Teist sõitu juhtis mitu ringi avasõidu neljas Indrek Mägi (Kawasaki, Mägi Racing), kuid siis möödusid temast nii Krestinov kui Kullas. Kui mõni ring enne lõppu Krestinovi tsikkel töölepingu lõpetas, oli taas Kullase käes kord esimesena sõita ning seda siis taas võiduka lõpuni. Teisena ületas lõpujoone Kahro ja kolmandana Mägi.
Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi Kullas (50 punkti), kellele järgnesid Kahro (42 p) ja Mägi (38 p).
MX Open A karikavõistluseid juhib Türil sõidud 5. ja 4. kohal lõpetanud ning kokku neljas olnud Jan Jakobson (Kawasaki, Sõmerpalu MK) 155 punktiga. Talle järgnevad Mägi (139 p) ja Türil 11. koha saanud Aron Lenzius (Husqvarna, Äksi MK, 102 p).

Harrastajate TOP200 karikavõistluste kiireimas klassis MX Open B ei leidunud vastast sarja liidrile Marek Sonnile (Husqvarna, Kose AMK), kes võitis mõlemad sõidud Kermo Uue (Yamaha, MK AEX) ees. Kahe sõidu tulemusena oli kolmas Günter Põllumäe (KTM, Tihemetsa MK), kes oli sõitudes vastavalt 3. ja 6. Marek Sonn suurendas seega jälitajatega vahet ning juhib nüüd karikavõistluseid 956 punktiga, Uue (939 p) on teine ja Türi viies mees, Marken Sonn (Husqvarna, Kose AMK, 913 p) kolmas.
Kiiruselt järgmises MX Open C klassis oli parim Riko Muttik (Kawasaki, Mägi Racing) Hardi Pransi (KTM, Sõmerpalu MK) ja Risto Ildi (Yamaha, Pärnu MC) ees. MX Open D arvestuses võidutses Kennert Nurja (Husqvarna, AYR Racing Team), kellele järgnesid Kristjan Kalvar Kull (Kawasaki, RedMoto Racing) ja Axel Tombak (Kawasaki). MX Open E kiireim mees oli Indrek Viks (Honda, HRC Eesti Racing Team), teise koha sai Eerik Hein (KTM, Tartu Motokrossiklubi) ja kolmanda Marken Pavel (Kawasaki, Kose AMK). Koos E klassiga rajal olnud naiste klassis võidutses venelanna Lybov Leontyeva (Yamaha, Narva MK), kellele järgnesid Teele Raja (Honda) ja Loree Roots (Honda, Pärnu MC).

Veteranide võidukihutamistes võitis 40+ arvestuses Avo Ärm (Yamaha, Kohila Motospordi Klubi) Tarmo Jaasi-Tamme (KTM, MK K&K) ja Erki Privoi (Kawasaki) ees. 50+ arvestuse parim oli aga Valdur Kahro (KTM, SJT Kahro Racing), teise koha saavutas lätlane Janis Mironovs (Husqvarna) ja kolmanda Jaan Tang (KTM, RedMoto Racing).

TOP200 järgmine etapp sõidetakse 23. juunil Aravete krossirajal.