Lätis sõideti kahepäevane SuperMoto EMV etapp

Madonas peeti koos kohalike ja Leedu meistrivõistluste etapiga ka kaks Sivitrans Eesti tiitlivõistluste etappi. Kui laupäeval sõideti rada ühte pidi, siis pühapäeval segati kaarte sellega, et rada oli eelmisele päevale vastupidises suunas.

Kiireimas S1 klassis võitis laupäeval mõlemad sõidud Eero Madisson Patrick Palsi ees. Kahe sõidu kokkuvõttes oli kolmas sõidud 4. ja 3. kohal lõpetanud soomlane Sami Uutela.
Pühapäeval võitis etapi laupäeva neljas mees soomlane Sami Salstola, kes võidutses avasõidus ning oli teises valitseva Eesti meistri Prants Palsi (laupäeval 9.) järel teine. Etapi teise koha sai Prants Pals ning kolmanda tema vend Patrick, tema oli sõitudes vastavalt 2. ja 3. Madisson, kes võistles seoses enda tsikli purunemise tõttu laenatud masinaga, oli 4.
Peale kolme etappi juhib meistrivõistluseid Patrick Pals (136 p), teine on Madisson (128 p) ja kolmas Salstola (125 p).

SM85 klassis võidutses laupäeval venelane Ivan Mosin, kes edestas kummaski sõidus Aksel Pärtelpoega, kolmanda koha sai kokkuvõttes Kermo Kaldma. Pühapäeval oli aga Pärtelpoja kord poodiumi kõrgeimale astmele tõusta, kui ta oli avasõidus küll Mosini järel teine, kuid viimases sõidus venelase ees esimene. Kolmanda koha sai seekord laupäeval neljas olnud Karl Takk.
Meistrivõistluste liider on Mosin (139 p), teine on Pärtelpoeg (122 p) ja kolmas Takk (114 p).

SuperQuad parim oli laupäeval Rinalds Dislers Kirilko ja seda mõlemas sõidus venelase Oleg Morgunovi ees, kolmas oli meie parimana Viljar Värat. Pühapäeval oli esimese kahe osas tulemus täpselt vastupidine, kuid kolmas oli taas Värat.
Eesti meistrivõistluste liider Morgunov (141 p), kellele järgnevad Värat (118 p) ja Rando Lannusalu (100 p), kes oli laupäeval 6. ja eile 5.

Eesti karikavõistluste arvestusse kuulunud Open klassis võidutses laupäeval Sven Vetkin leedulase Leckas Povilase ja valgevenelase Anton Charnavushka ees. Pühapäeval olid taas kaks esimese Vetkin ja Povilas ning seekord oli kolmas teine valgevenelane Alexey Chernovets. Karikavõistluste liidrina jätkab Vetkin.

S4 klassis oli laupäeval parim Kristjan Siilak, kellele järgnesid Sven Simulask ja venelane Ilya Shcheglov. Pühapäeval võitis etapi taas Siilak Shcheglovi ja leedulase Ignas Bagdonase ees. Karikavõistluseid juhib aga lätlane Zigmars Zvirbulis, kes oli Madonas esimesel päeval 6. ja teisel 5., Siilak on parima eestlasena teine ja jääb liidrist ainult 2 punkti kaugusele.

Kõige väiksemas SM50 klassis oli laupäeval eestlaste parim Kristjan Erich Luhaäär teine, kes sai pühapäeval 5. koha. Väga vaprat minekut näitas aga Rita Liisa Mooses, kes oli laupäeval 4. ja pühapäeval parima eestlasena 3. Eesti karikavõistluseid juhib Luhaäär. Üks kindel tiitlipretendent Martha Koort kukkus reedestel vabatreeningutel ja ei saanud kahjuks võistlustel osaleda.

Sivitrans Eesti meistrivõistlused jätkuvad samuti kahe päevalisena, aga seekord juba kodumaal Aravetel ning seda 21. ja 22. juulil.