Karu sai Poola EM-etapil teise ja Pikand kolmanda koha

Poolas Strykowi krossirajal sõideti 65cc ja 85cc Euroopa meistrivõistluste Kirderegiooni finaaletapp, kus selgusid kummastki klassist 10 parimat, kes pääsevad EM-finaali. Eesti noored krossisõitjad tegid taas hea võistluse ning paljud nendest tagasid ka finaalipääsmed.

85cc klassis algas eestlaste hea nädalavahetus juba laupäeval peetud kvalifikatsioonis, kus Romeo Karo, Martin Michelis ja Mikk Martin Lõhmus (kõik KTM) võtsid lausa kolmikvõidu.
Pühapäeva segas aga vihmasadu, eriti just teist finaalsõitu. Esimese sõidu stardikiirenduse võitis küll Michelis, kuid siis tegi ta efektse õhulennu ning pidi sõitu viimaste seast alustama. Võidukihutamise võitis Karu, kellele järgnesid venelane Alexey Orlov (Husqvarna) ja Lõhmus, Tristan Uiga (Husqvarna) ületas lõpujoone 10. ja Michelis 12. kohal.
Teises sõidus oli aga kindlalt parim Michelis, teine oli taas Orlov ning kolmas viimase kaasmaalane Daniil Kesov (Husqvarna). Vahepeal boksis uusi sõiduprille hankimas käinud Karu tegi samuti head sõitu ja tõusis lõpuks 4. kohale, tema järel lõpetas Lõhmus ning Uiga sai selles sõidus 9. koha.
Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi Orlov (44 punkti), kellest Karu jäi 1 punkti kaugusele, kolmas koht kuulus aga Kesovile (38 p). Lõhmus (36 p) oli 4., Michelis (34 p) 5. ja Uiga (23 p) 8.
EM finaali tagasid pääsmed Eesti sõitjatest Karu (regiooni 2. koht), Lõhmus (5.), Michelis (9.) ja Uiga (10.).

65cc klassi kvalifikatsioonis oli eestlaste parimana Romeo Pikand (KTM) 4., esikümnesse sõitis end ka Richard Paat, kes oli 6.
Esimeses finaalis kihutas end ainsa eestlasena TOP10ss 8. lõpetanud Pikand, ülejäänud eestlastest olid Mark Peterson (KTM) 12. ja kukkumise läbi teinud Paat 15.
Hooaja eelmistel etappidel esikolmikusse sõitnud Pikand tegi teises sõidus taas tugeva esituse lõpetades venelase Semen Rybakovi (KTM) ja lätlase Janis Martins Reisulise (Husqvarna) järel kolmandana, Paat ja Peterson lõpetasid vastavalt 9. j 10. kohal.
Kokkuvõttes võitis etapi Rybakov (50 p) Reisulise (44 p) ja Pikandi 33 p) ees, Peterson (20 p) oli 10. ja Paat (18 p) 11.
EM finaali said meie sõitjatest Pikand (3.) ja Paat (9.), Peterson oli 12.

Euroopa meistrivõistluste finaal sõidetakse 21.-22. juulil koos motokrossi maailmameistrivõistluste etapiga Loketis Tšehhis.