Pärnus jätkub TOP200 ja MX Open A karikavõistluste punktijaht

Tänavu viidi TOP200 sarjas läbi mõned suuremad ümberkorraldused, mis muutsid oluliselt nii seda sarja, kui ka Eesti meistrivõistluseid. Nimelt sõidetakse 2018 hooajal 9 etappi eraldi “Harrastajate TOP200” võistlusena, kuid lisaks nendele kuuluvad TOP200 punktiarvestusse nüüd ka EMV etappidel peetavate MX Hobi sõitud ja seal kogutud punktid.

Suurim muudatus võrreldes eelmiste aastatega on see, et MX A klass ei osale enam TOP200 arvestuses, vaid sellele peetakse sarnaselt Seeniorite klassile nüüd eraldi karikavõistlus nimega “EKV MX A”, mis tähendab omakorda seda, et TOP200 harrastajate karikasarja võidab nüüdsest MX B kiireim mees.

Teine suurem muutus on see, et TOP200 sarja punktidele saab teenida lisa kõikidel EMV etappidel peetavatest MX Hobi klassi sõitudest, ehk siis TOP200 arvestusse kuulub 13 võistlust: 9 TOP200 etappi ja 4 EMV etappi. Mainitud EMV etappidel arvestatakse MX Hobi klassis punkte vastavalt TOP200 sarjas kehtivale süsteemile, alustades eelmiste aastate MX B punktidest (I koht 120 p, II koht 119 p, III koht 118 p jne) ning finaalsõitu pääseb nendel võistlustel ajasõidu 40 kiiremat sõitjat. Sarnaselt eelmistele aastatele toimub MX Hobi sõit etapi teisel päeval.

Nagu eelpool mainitud, siis toimub MX A klassile täiesti eraldi karikavõistlus, kuhu kogutakse punkte nii TOP200 etappidel (punktiarvestuses sama, mis EMV-l ehk siis I koht 25 p, II koht 22 p, III koht 20 p jne) kui ka EMV etappidel ning ka siia sarja kuulub 13 osavõistlust. Kusjuures MX1 ja MX2 klasside sõitjad saavad MX A karikavõistlusele kaasa enda klassi punktid, ehk näiteks kummaski klassis 50 punkti kogunud sõitjad saavad enda MX A tabeliseisu kumbi 50 punkti.

Eeloleval nädalavahetusel saavad Pärnus MX1 ja MX2 klassi sõitjad MX Open A karikaarvestusse punkte laupäeval peetavatest Monster Energy MX1 ja MX2 klassi sõitudest ning TOP200 tabelisse saab punkte pühapäeval toimuvatest MX Hobi võidukihutamistest.

Pärnu võistlusele saab registreeruda EMFi lehel www.msport.ee/2018/06/eesti-ja-lati-motokrossi-meistrivoistlused-jatkuvad-parnus/