PODIUM-300-MOTOCROSS-MXGP-9-GB-2018

Andero Lusbo kerkis EM-arvestuses teisele kohale

Läinud nädalavahetusel peeti Inglismaal Matterley Basinis motokrossi MM-etapp ning EMX300 ja EMX250 klasside EM-etapid. Eestlastest tegi parima tulemuse EMX300 klassis võistlev Andero Lusbo, kes sai tänu teise sõidu võidule üldkokkuvõttes kolmanda koha ja tõusis EM-tabelis teiseks.

Kvalifikatsioonis sõitis A1M Husqvarna Motorsport meeskonnas võistlev Andero Lusbo välja paremuselt neljanda ringiaja. Esimeses sõidus ei saanud Lusbo väga head starti, kuid ta suutis end esikümne piirimailt kiiresti esikuuikusse sõita. Peale ühte eksimust ja kukkumist langes ta küll korraks teise kümnesse, kuid head sõitu tehes kerkis ta lõpuks viiendaks.
Teises sõidus sai Lusbo aga suurepärase stardi ja oli kohe esikolmikus ning kerkis liidriks sõidu keskel ja oma edu enam käest ei lasknud.
Kahe sõidu kokkuvõttes sai Lusbo 41 punktiga kolmanda koha. Etapi võitis Brad Anderson (47 p) ja teine oli Vaclav Kovar (42 p). Euroopa meistrivõistlustel tõusis Lusbo (143 p) teisele kohale, liider on Anderson (169 p).

MXGP klassis võistlev Lusbo tiimikaaslane Tanel Leok lõpetas kvalifikatsiooni 22. kohal. Esimeses finaalsõidus sai Leok 20. ja teises 19. koha, mis andis talle kokku 22. koha. MM-tabelis on Leok (54 p) 19. Liidrina jätkab Inglismaal mõlemad sõidud võitnud Jeffrey Herlings (436 p).

EMX250 oli võistlustules Karel Kutsar (Estonian Express Racing Team, KTM), kes näitas oma grupi kvalifikatsioonis 12. aega, kuid avasõidus oli ta 31. ja teises tuli katkesamine, mis tähendas, et Inglismaa etapilt talle punktilisa kahjuks ei tulnud.

Järgmine MM-etapp sõidetakse eeloleval nädalavahetusel Prantsusmaal Saint Jean d’Angely rajal, kus on võistlemas ka EMX250 klass, EMX300 sõitjad on järgmisena stardis 22. juulil Loketis.

,