martin-leok-foto-edgar-seemendi

Eesti endurosõitjad teenisid Lätis kamaluga esikohti

Enduro Balti karikavõistluste teine etapp toimus nädalavahetusel Lätis, Kuldigas. Absoluutarvestuses jõudis kolme parema sekka kaks eestlast – Martin Leok ja Elary Talu. Nende klubi Sõmerpalu motoklubi oli aga etapi kokkuvõttes esikohal.

Klasside arvestuses toodi Eestisse kolm esikohta. E-1 klassis oli kahe päeva kokkuvõttes esimene Veiko Rääts (Sõmerpalu MK, 37 punkti). Esimesel päeval kiireim olnud, kuid teisel lätlase Gints Filipsonsi paremust tunnistama pidanud Räätsa edu oli kokkuvõttes selle sama Filipsonsi ees kaks punkti. Kolmas oli lätlane Edgards Siliņš (32 p).

E-2 klassis sai esikoha ka absoluutvõidu võtnud Ivo Šteinbergs (40 p). Lätlane oli parim mõlemal päeval, teise koha saavutas kahel korral Martin Leok (34 p). Laupäeval oli Leoki kaotus lätlasele 44,93 sekundit ja pühapäeval 14,10 sekundit. Kolmas oli leedukas Arūnas Gelažninkas (30 p) ja neljas Priit Biene (RedMoto Racing, 26 p).

E-3 klassi parim oli Elary Talu (40 p), kelle võidus ei tekkinud kummalgi päeval kahtlust. Laupäeval edestas ta lätlast Lauris Ermanist (34 p) 1.56,89 ja teisel 51,71. Klassi kolmas oli leedulane Mindaugas Simkevicius (30 p).

Hobisõitjate arvestuses võtsid kaksikvõidu eestlased. Mõlemal päeval oli esimene Kalev Kriis (Sõmerpalu MK, 40 p) ja teine Jüri Kommer (Tartu EK, 34 p). Pjedestaali viimase astme hõivas lätlane Kaspars Ērkulis (28 p) ja neljas oli Kristjan Kolsar (Sõmerpalu MK, 26 p). Algajate klassis oli võistlutules üks eestlane, kui neljanda koha sai Maido Martsik (Karksi RT, 26 p). Võitis leedulane Andrius Greičiūnas (40 p).

Klubide arvestuses võitis Sõmerpalu motoklubi (111 p), teine oli Motosports Racing Team (100 p) ja kolmas Kilobaitas Racing Team (96 p).

Balti karikasari lõpeb kuu aja pärast, kui 14.-15. juuli toimub viimane kolmas etapp Lätis, Madonas.

,