MXGPSTARTSAT-MOTOCROSS-GP-10-F-2018

Leok ja Roosiorg said Prantsusmaa MM-etapil 20. koha

Lõppenud nädalavahetusel toimus Prantsusmaal Saint Jean D´Angely krossirajal motokrossi MMi kümnes ja EMX125 klassi EMi viies etapp. Kui laupäeval sõideti kuivades tingimustes, siis pühapäeva öösel sadanud paduvihm muutis rajaolud vägagi ekstreemseteks.

MXGP klassis sai ainus eestlane Tanel Leok (A1M Husqvarna Motorsport) kvalifikatsioonisõidus 21. koha. Avasõidus sai Leok minema kolmanda kümne keskel ja sõidu edenedes tõusis ta mõned kohad ja oli 21. Teine start õnnestus Leokil tunduvalt paremini ja ta oli kohe punktisaajate hulgas ning ületas lõpujoone 18. kohal. Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus eestlasele 20. koht. Etapi esikolmiku moodustasid mõlemad sõidud võitnud hollandlane Jeffrey Herlings (50 p), itaallane Antonio Cairoli (42 p, mõlemad KTM) ja sloveenlane Tim Gajser (Honda, 38 p).
MM-liidrina jätkab Herlings (486 p), kellele järgnevad Cairoli (424 p) ja Prantsusmaal 4. koha saanud belglane Clement Desalle (Kawasaki, 351 p), Leok (57 p) on 20.

MX2 klassis oli Eestit esindamas Hardi Roosiorg (Sahkar Racing), kes oli kvalifikatsioonis 24. koha. Esimeses sõidus sai ta hea stardi ja pääses kohe punktikohale ja ületas lõpujoone 19. kohal. Teise sõidu start ei õnnestunud tal nii hästi, kuid peagi oli ta punktidel ja sai taas 19. koha. Kokkuvõttes oli Roosiorg (4 p) 20., etapi võitis hispaanlane Jorge Prado (KTM, 45 p) ameeriklase Thomas Covingtoni (45 p) ja taanlase Thomas Kjer Olseni (mõlemad Husqvarna, 40 p) ees. Mm’i juhib aga Prantusmaal 5. koha saanud lätlane Pauls Jonass (KTM, 434 p), teine on Prado (418 p) ja kolmas Olsen (328 p), Roosiorg on 10 punktiga 35.

EMX125 klassis olid eestlastest stardis Meico Vettik (KTM) ja Jörgen-Matthias Talviku (Yamaha). Vägeva esituse tegi Vettik laupäeval, kes näitas kvalifikatsioonis enda grupis 7. aega ning tõusis peale ebaõnnestunud starti avasõidus neljandast kümnest seitsmendaks. Talviku seevastu otse finaali ei pääsenud, kuid lunastas finaalikoha lohutussõidus. Esimeses sõidus oli ta alguses küll punktikohal, kuid pidi siiski 25. kohaga leppima. Pühapäevases mudasõidus, kus 40st startijast lõpetasid ainult pooled, õnn meie sõitjatele ei naeratanud ja mõlemad pidid sõidu pooleli jätma. Laupäeval saadud 14 punktiga oli Vettik 14., etapi võitis itaallane Mattia Guadagnini (Husqvarna, 43 p), kellele järgnesid Talviku tiimikaaslane prantslane Thibault Benistant (40 p) ja viimase kaasmaalane Florian Miot (KTM, 35 p).
Sarja liider on Prantsusmaal 10. koha saanud austerlane Rene Hofer (KTM, 202 p), teine on Benistant (172 p) ja kolmas soomlane Emil Weckman (KTM, 136 p), kes oli Saint Jean D´Angelys 6. Vettik on 68 punktiga 14., ja Talviku (29 p) 22.

Järgmine MM-etapp sõidetakse järgmisel nädalavahetusel Itaalias Ottobiano rajal.

,