varik-daiders

Varik ja Daiders said Läti MM-etapil 8. koha

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste kuues etapp toimus sel nädalavahetusel Lätis Cesise krossirajal. Meie esipaar Kert Varik ja Lauris Daiders said etapi kokkuvõttes kaheksanda koha kirjutab MXMania.eu.

Külgvankrite avasõidus sai meie esipaar Varik ja Daiders väga kehva stardi ja avaringilt tulles olid mehd alles 15. Kohal. Järgneva ringi jooksul andsid mehed veel mõne koha ära ja langesid 17-ndale kohale. Sealt edasi hakkasid mehed vaikselt kohti parandama ning lõpuks tõusid nad kolmeteistkümnendale kohale. Kahjuks ei lubanud paremat sõitu teha esipiduri kaotamine sõidu alguses kui põrgati kokku konkurentidega. Stardist asusid liidriteks inglased Brown ja Millard, kuid peagi võtsid esikoha enda kätte Giraud ja Badaire. Prantslased aga kaua oma head kohta nautida ei saanud, sest nende tsikkel lõpetas töö ja sõit tuli katkestada. Seejärel tõusid liidriteks Vanluchene ja Van Den Bogaart. Nende seljataga olid Bax ja Stupelis. Bax ning Stupelis olid silmnähtavalt kiiremad ja peagi asusidki nad ise liidrikohale ja sõitsid teistel eest ära. Bax ja Stupelis võitsid sõidu, teise koha said Vanluchene ja Van Den Bogaart ning kolmanda koha Hermans ja Musset. Meie paaridest mahtusid punktikohale veel 15. kohaga Gorbenko ja Kõiv, 17. kohaga Reesna ja Eier, 19. kohaga Sonn ja Linters ning 20. Kohaga Normak ja Kasesalu.

Teises sõidus tegid Varik ja Daiders tunduvalt parema alguse, esimestesse kurvidesse jõudsid mehed kümnendal kohal. Ringi lõpuks tõusid nad juba üheksandaks. Kolmandal ringil jäid kahjuks meie mehed kukkumise taha kinni ja nad langesid kaheteistkümnendale kohale. Hea hoog oli meestel aga endiselt sees ja ring ringi järel hakati kohta parandama. Varik ja Daiders tegid järjest mitu möödasõitu ja nad tõusid esmalt kümnendaks. Peagi olid mehed juba üheksandal kohal ja seejärel möödusid nad kahest ekipaazist korraga ning tõusid juba kuuendale kohale. Järgnevatega oli selleks hetkeks juba üsna suur vahe, kuid meie mehed suutsid kinni püüda ka neljandal ja viiendal kohal sõitnud ekipaazid. Möödasõitu siiski enam teha ei õnnestunud, sest Kerdil olid sõidu lõpuks peopesad täiesti katki ja finishisse tulid nad kuuendana. Kindla esikoha võtsid teises sõidus Vanluchene ja Van Den Bogaart, teise koha teenisid Bax ja Stupelis ning kolmanda koha Hermans ja Musset. Meie paaridest õnnestus teises sõidus punkte teenida veel kuueteistkümnendal kohal lõpetanud Sonnil ja Lintersil.

Etapi kokkuvõttes teenisid Varik ja Daiders 23 punktiga kaheksanda koha. Esikoha said 47 punktiga Vanluchene ja Van Den Bogaart, teised olid 47 punktiga Bax ja Stupelis ning kolmandad 40 punktiga Hermans ja Musset.

MM-karussel liigub nüüd Eestisse, kuna järgmisel nädalavahetusel jahitakse MM-punkte juba Kiviõlis.

Läti GP tulemused
01. 09. Marvin Vanluchene-Ben van den Boogaart BE-NL VMC-Zabel 47
02. 82. Etienne Bax-Kaspars Stupelis NL-LV WSP-Zabel 47
03. 05. Koen Hermans-Nicolas Musset NL-FR WSP-Zabel 40
04. 04. Stuart Brown-Joe Millard GB-GB WSP-Husqvarna 34
05. 85. Arne Dierckens-Luc Rostingt BE-FR WSP-Zabel 31
06. 07. Tomas Cermak-Ondrej Cermak CZ-CZ WSP-MEGA 31
07. 111. Daniel Willemsen-Robbie Bax NL-NL WSP-Zabel 24
08. 15. Kert Varik-Lauris Daiders EE-LV WSP-Husqvarna 23
09. 08. Brett Wilkinson-Dan Chamberlain GB-GB WSP-Zabel 23
10. 19. Kristof Santermans-Kostas Beleckas BE-LT WSP-Zabel 23

18. 31. Margo Sonn-Arturs Linters EE-LV WSP-Husqvarna 7
20. 191. Didzis Gorbenko-Tanel Kõiv LV-EE WSP-Zabel 6
22. 84. Tanel Reesna-Teet Eier EE-EE WSP-Zabel 4
25. 27. Markus Normak-Karl-Albert Kasesalu EE-EE WSP-Zabel 1
26. 53. Taavi Pungits-Birger Taal EE-EE WSP-MEGA 0

MMi üldseis
01. 9 Marvin Vanluchene-Ben van den Boogaart BE-NL VMC-Zabel 273
02. 5 Koen Hermans-Nicolas Musset NL-FR WSP-Zabel 234
03. 82 Etienne Bax-Kaspars Stupelis NL-LV WSP-Zabel 174
04. 111 Daniel Willemsen-Robbie Bax NL-NL WSP-Zabel 160
05. 4 Stuart Brown-Joe Millard GB-GB WSP-Husqvarna 160
06. 15 Kert Varik-Lauris Daiders EE-LV WSP-Husqvarna 155
07. 2 Valentin Giraud-Elvijs Mucenieks FR-LV WHT-Husqvarna 137
08. 7 Tomas Cermak-Ondrej Cermak CZ-CZ WSP-MEGA 130
09. 10 Julian Veldman-Glenn Janssens NL-BE WHT-Husqvarna 121
10. 14 Riku Kunnas-Lari Kunnas FI-FI WSP-KTM 117

30. 31 Margo Sonn-Arturs Linters EE-LV WSP-Husqvarna 7
32. 191 Didzis Gorbenko-Tanel Kõiv LV-EE WSP-Zabel 6
40. 84 Tanel Reesna-Teet Eier EE-EE WSP-Zabel 4
46. 27 Markus Normak-Karl-Albert Kasesalu EE-EE WSP-Zabel 1
47. 69 Joosep Hansar-Arno Peever EE-EE VMC-KTM 1

,