Varik ja Daiders võitsid Lätis peetud EMV etapi, quadidel parim Saar

Vilakas sõideti koos Läti motokrossi meistrivõistluste etapiga ka Eesti arvestuse etapp külgvankritele ja quadidele. Külgvankritel jätkas oma edukat hooaega tänavu MM-il poodiumile pääsenud Kert Varik koos lätlase Lauris Daidersiga ning Quadidel võtsid Lätist kaksikvõidu Kevin Saar ja Priit Järvloo.

Võistluspäev jäi Vilakas kahjuks osadele klassidele lühikeseks, kuna võistluspaigas oli äikestorm ja rada muutus kohati läbimatuks seoses vee hulgaga.

Külgvankritel võidutsesid juba kvalifikatsioonis kiireima ringiaja sõitnud Kert Varik/Lauris Daiders (Husqvarna, AYR Racing Team), kelle hea hoog jätkus ka ainsas finaalsõitudes, kui seal edestati lõpuks lätlast Didzis Gorbenko, kellel korvis eestlane Tanel Kõiv. Sõidu esimesi ringe juhtisid küll Gorbenko/Kõiv (Zabel), kuid Varik/Daiders said peagi oma tahtmise, möödusid konkurentidest ning oma edu enam ei loovutanud. Kolmandana ületasid lõpujoone lätlased Maris Rupeiks/Kaspars Liepins. Meistrivõistluseid juhivad peale kolme toimunud etappi Gorbenko/Kõiv.

Quad Open masinaklassis ei leidunud taas vastast valitsevale Euroopa meistrile Kevin Saarele (Honda, Pärnu MC Catwees Honda Racing), kes oli kiireim nii kvalifikatsioonis kui ka finaalsõidus, kus ta edestas Priit Järvlood (Kawasaki, Sõmerpalu MK). Poodiumi madalaimale astmele sõitis end lätlane Matiss Palevics. Meistrivõistluste liidrina jätkab Järvloo.

Quad Junior EMV klassi mõlemas sõidus osutus kiireimaks lätlane Kristjans Janis Sondors (Honda), kellele järgnesid Janno Oja (Yamaha, Tihemetsa MK) ja Siim Saat (Yamaha, Saaremaa noorte MK Saaremoto). Juunioritega koos sõitnud Quad 200 kolm kiiremat olid päeva lõpuks venelane Aleksander Lebedev (Yamaha), Mihkel Salujõe (Honda, HRC Eesti Racing Team) ja Aleks Sale (Yamaha, MK K&K). Väiksematel Quad 100 võitis aga Tanel Põdra (Honda, Pärnu MC Catwees Honda Racing) Rasmus Sõna (Honda, Äksi MK Catwees Honda Racing) ja lätlase Karlis Neija (Honda) ees.

Eesti karikavõistluse arvestusse kuulunud külgvankrite veteranide arvestuses võitsid leedukad Vytautas ja Andzej Racka, kellele järgnesid vennad Sverre ja Alar Lamp (AYR-KTM, Saku MK) ja lätlased Kaspars Tucis/Oskars Kuznecovs. Samas sõidus võistelnud Hobi klassis olid aga parimad kaks meeskonda sarnaselt eelmisele Pärnu etapile Siim Mokrik/Villem Saarna (AYR-KTM, Linnamäe Krossiklubi) ja Janek Soidla/Krister Kindel (Yamaha, Lääne MK). Kolmandaks sõitsid end Vilaka ainsas finaalsõidus Robert Lihtsa/Markus Lina (AYR-KTM, Kagu MK).

Quad veteranide EKV arvestuses oli meie omadest parim Olari Saarme (Yamaha, Pärnu MC) 7., samades sõitudes võistelnud Hobby klassis sai Karmo Sturm (Yamaha, Pärnu MC) parima eestlasena kokkuvõttes 4. koha.

Motokrossi Eesti meistrivõistlused jätkuvad nädala pärast 14.-15. juulil Kiviõli Seikluspargis, kus on stardis nii soolod kui ka korvid ja quadid.