Baltikumi parimad krossisõitjad stardivad nädalavahetusel Kiviõlis

Eeloleval laupäeval ja pühapäeval jätkuvad Eesti motokrossi meistrivõistlused Kiviõlis, kus siiani on peetud mitmeid aastaid külgvankrite MM-etappi ning tänavu toimus juba ka korvide ja quadide meistrivõistluste avaetapp.

Ühel Eesti kiiremal ja huvitavamal rajal on kohal kõik meie tippmehed ning sarnaselt eelmistele etappidele ka Läti, Leedu, Soome, Venemaa ja teiste riikide sõitjad. Eesti parimatest on laupäeval Kiviõlis stardis viimastel aastatel Eesti rahvuskoondise eest võistelnud Tanel Leok, Harri Kullas, Priit Rätsep ja Erki Kahro. Lisaks nendele on võistlemas ka tänavu Euroopa radadel tegusid teinud Andero Lusbo, Karel Kutsar, Meico Vettik ja Jörgen-Matthias Talviku ning eelmistel EMV etappidel häid sõite teinud Indrek Mägi, Jan Jakobson ja Aigar Leok.
Eesti sõitjatele tulevad kindlasti konkurentsi pakkuma meie lõunanaabrid eesotsas pikalt MM-karusselis võistelnud Matiss Karroga, kes liitus hiljuti Tanel Leoki A1M Husqvarna meeskonnaga.

Pühapäeval võistlevad Kiviõlis aga kolme- ja neljarattaliste klasside sõitjad nagu näiteks tänavu MM-poodiumit külastanud korvipaar Kert Varik ja Lauris Daiders ning quadidel valitsev Euroopa meistri Kevin Saar. Nendega lähevad vastamisi kõik teised Eesti, Soome ja Läti parimad sõitjad.

Põhiklassidele on ka tänavu rahalised auhinnad ning hooaja lõpus autasustatakse kõiki Eesti meistreid spetsiaalsete Eesti 100 medalitega. Lisaks on Monster Energy MX1 ja MX2 klasside sõitjatel võimalus lisa teenida “Bikeman Holeshot” arvestuses, kus kõikide etappide iga võistlussõidu stardi võitja saab 50 eurot.

Ka tänavu on võistluste pealtvaatajatele mõeldud ja nii loositakse kõikidel etappidel pileti ostnute vahel peale viimast etappi välja kvaliteetne auto järelhaagis firmalt Brentex. Lisaks on Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni pikaajaline koostööpartner Tallink välja pannud igale etapile 2 kinkekaarti, kus ühe kaardiga saab Rootsi kruiisile sõita lausa 4 inimest ja seda merevaatega A-klassi kajutis. Üks kaart loositakse välja kummagi võistluspäeva lõpus.

Võistluste pidulik avamine ja võistlejate koosolek algab Kiviõli Seikluspargis mõlemal päeval stardiväljakul kell 11:00 ning esimene start antakse kell 11:30. Krossi vaatamise vahepeal saavad kõik ka vastavatud uut ja vägevat kogupere elamusparki külastada, mis asub krossiraja vahetusläheduses ja on avatud kell 11-19.

Täpsem info ja ajakava asub EMFi veebilehel www.msport.ee/events/motokrossi-emv-iii-etapp-2018/