Endurosõitjad teenisid Baltikumi arvestuses kolm klassivõitu

Lätis, Madonas tõmmati joon alla enduro Balti meistri- ja karikavõistlustele. Eestlased teenisid kolmest etapist koosnenud sarjas kolm klassivõitu. Viimasel etapil pääsesid absoluutarvestuse esikolmikusse Elary Talu (pildil) ja Martin Leok.

Madona etapi võitis lätlane Ivo Šteinbergs (CEC I.S.Racing, KTM), kellele Elary Talu (Sõmerpalu MK, KTM) kaotas kahe päeva kokkuvõttes vaid 12 sekundiga. Kolmanda koha teeninud Martin Leok (Sõmerpalu MK, KTM) jäi esikohast 53 sekundi kaugusele. 3,7 sekundiga jäi absoluudi poodiumilt välja Veiko Rääts (Sõmerpalu MK, Sherco).

Kuigi absoluutarvestuses oli E-1 klassi sõitjatest kõige kõrgemal kohal Veiko Rääts tuli tal masinaklassi arvestuses leppida teise kohaga. Esimesel päeval E-1 klassi võrdlemisi kindlalt võitnud Rääts oli teisel päeval sunnitud tunnistama lätlaste Gints Filipsonsi ja Edgars Silinši paremust, kes olid eestlasest kolme sekundiga kiiremad. Kahe päeva kokkuvõttes võitis E-1 klassi Filipsons (37 punkti), teine oli Rääts (35 p) ja kolmas Silinš (32 p). Balti meistrisarja kokkuvõttes võidutses siiski Rääts, viimaselt etapilt puudunud Aigar Leok oli viies.

E-2 klassis võitis Martin Leok, kes oli avapäeva Ivo Šteinbergsi järel teine, kuid pühapäeval näitas sellist hoogu, et oli lausa absoluutarvestuses kõige kiirem. Nii Leok kui Šteinbergs kogusid 37 punkti. Kolmas oli mõlemal päeval kolmanda aja välja sõitnud Priit Biene (RedMoto Racing, Husqvarna; 30 p). Sarja kokkuvõttes oli Leok teine, Biene kolmas ja Jüri Triisa kaheksas.

E-3 klassis ei leidunud vastast Elary Talule (40 p), kes oli konkurentsitult kiireim mõlemal päeval. Etapi kokkuvõttes kuulus teine koht lätlasele Lauris Ermansiele (34 p) ja kolmas leedulasele Mindaugas Simkeviciusele (28 p). Kolme etapi kokkuvõttes tuli esikohale samuti Talu, Toomas Triisa oli kuues ja Priit Palatu seitsmes.

Algajate arvestuses võitis Maido Martsik (Karksi RT; 37 p), hobi 30+ klassis vallutasid kaks poodiumikohta Kristjan Kolsar (Sõmerpalu MK; 32 p) ja Jüri Kommer (Tartu EK; 32 p) olles vastavalt teisel ja kolmandal kohal. Neljanda kohaga tuli leppida Endrik Raalil (Paikuse MK; 26 p). Seenior 40+ klassis oli kuues Vaido Kalm (Sõmerpalu MK; 13 p). Balti karikavõistluse kokkuvõttes tuli Jüri Kommer hobiklassi võitjaks, Kristjan Kolsar oli teine. Juunioride Balti meistrivõistluse arvestuse kuues oli Jaanus Hugo Ernits ja seenior 40+ pääsesid esikümnesse Vaido Kalm olles kaheksas ja Rene Jerbach kümnendana.