Sami Salstola võitis Aravete SuperMoto EMV etapi esimese päeva

Laupäeval sõideti Aravete kardirajal Sivitrans Eesti SuperMoto meistrivõistluste eelviimase võistlusnädalavahetuse esimene etapp, kus kiireimas klassis võttis võidu soomlane Sami Salstola. Lisaks Eesti meistrivõistlustele kuulub Aravete võistlus ka Läti tiitlivõistluste arvestusse.

S1 klassi esimest sõitu asus juhtima soomlane Sami Uutela (Yamaha), kuid peagi tõusis liidriks tema kaasmaalane Sami Salstola (TM), kuid seda mitte kauaks, kuna temast sai mööda Patrick Pals (TM, Degazoline). Eestlane juhtis sõitu mõned ringid, aga siis pääses Salstola temast ette ja liidrikohta enam ei loovutanud. Palsi järel ületas lõpujoone alguses ebaõnnestunud ja võistlejaterivi taha otsa langenud Soomes elav eestlane Eero Madisson (KTM), kes oli olnud ajasõidus kiireim mees. Valitsev Eesti meister Prants Palsi (TM, TM Estonia) võistles esimest korda uuel tsiklil ja proovis sellega sina peale saada, oli avasõidus kuues, jäädes ühest Venemaa kiireimast Alexander Latyshevist (Honda) ainult 0,3 sekundi kaugusele. Sõidu kolmas eestlane Kenor Kotkas (TM, Carma MK) oli 7.
Teise sõidu võitis aga kindlalt Madisson, kes asus võistlejaterivi ettotsa juba sõidu alguses. Teisele kohale heitlesid alguses Salstola ja Uutela, kuid esimesena nimetatu kallutas kausi kiiresti enda kasuks ning oli lõpuks kindlalt teine. Uutela ületas lõpujoone kolmandana, kuid edestas Prants Palsi ainult napi poole sekundiga. Patrick Palsile lendas sõidu alguses sisse Kotkas ja ta pidi sõitu viimaste hulgas alustama ning lõpuks kuuenda kohaga leppima, Kotka võistlus oli aga selle avariiga lõppenud.
Kahe sõidu kokkuvõttes saavutas etapivõidu Salstola 47 punktiga, teine oli Madisson (45 p) ja kolmas Uutela (38 p). Patrick Pals (37 p) oli 4. ja tema vend Prants (33 p) 5.

Noorte SM85 klassis võttis etapivõidu mõlema sõidu esikohaga Euroopa meistrivõistlustel osalev Aksel Pärtelpoeg (Husqvarna, Äksi MK), teise koha sai ukrainlane Maxim Koljakov (KTM) ja kolmanda Karl Takk (Honda, Vihur Motosport).

Kolmandas Eesti meistrivõistluste klassis SuperQuad ei leidunud taas vastast venelasele Oleg Morgunovile (Yamaha), kes võitis mõlemad sõidud. Kahe sõidu kokkuvõttes oli teine lätlane Normunds Cirulis (Vipex) ja kolmas tema kaasmaalane Rinalds Dislers-Kirilko (Honda). Parim eestlane oli Tõnu Zeiger (KTM, Kagu MK), kes sai kokku 4. koha.

Eesti karikavõistluste arvestusse kuuluvas Open klassis võidutses aga soomlane Tino Kapanen (KTM) mõlemas sõidus Alex Vetkini (TM, Vihur Motosport) ja valgevenelase Alexey Chernovetsi (TM) ees.
Ainult asfaldiosal võistelnud S4 klassis võitis Sven Simulask (TM, Vihur Motosport), kes oli parim mõlemas võidukihutamises. Kahe sõidu tulemusena järgnesid talle Kristjan Siilak (Husqvarna, MK Motohai) ja soomlane Tuomas Harhala (Yamaha).
Kõige pisemas SM50 klassis läks aga võit Läti poisile Andzejs Smulkevicsile (Husqvarna), kes edestas kummaski sõidus Kristjan-Erich Luhaäärt (KTM, Pärnu MC). Kahe sõidu kokkuvõttes oli kolmas Frankie Lvovs (Husqvarna, Vihur Motosport). Selles klassis osales ka kaks vaprat Äksi motoklubi tüdrukut, Martha Koort oli 12 osaleja seas kokku 5. ja Rita Liisa Mooses (mõlemad Husqvarna) 7.

Et võistlus sõitjatele ja pealtvaatajatele huvitavam oleks, siis sõidetakse pühapäeval rada laupäevasele vastupidises suunas. Treeningsõidud algavad Aravetel kell 9:00, kvalifikatsioonide algus on 10:30 ja esimene start antakse 12:30, kui rajale lähevad S4 klassi sõitjad. Kõikides klassides toimub kaks starti ja võistluspäev lõpeb kell 16:25 SuperQuadide teise sõiduga.

Kiireimas klassis S1 on sarnaselt eelmistele hooaegadele rahalised auhinnad väärtusega I koht 200 €, II koht 100 € ja III koht 50 €. Klassidele SM50, SM85, S3, S4, Open ja SuperQuad panevad auhinnad välja järgmised firmad: Sivitrans, Tridens, Harley-Davidson, Recticel, Aknasepad, MRA – Laudotois, A Le Coq, Castrol, StreetMoto, Nordic Smart Homes, www.gd.ee, Imago Auto, Flameko, Ramo, VPE, Kreston Ehitus, Autoekspert, Addinol, Monster Energy ja Saare Fishexport.

Lisainfo ajakava ja sõitjate nimekirja kohta leiab lehelt www.msport.ee/events/supermoto-emv-iv-ja-v-etapp-2018/