Harri Kullas võitis Tihemetsa TOP200 etapi

Läinud nädalavahetusel toimus Tihemetsa lähistel asuval Lauri krossirajal TOP200 karikavõistluste kuues etapp, kus kiireimas MX Open A klassis võttis etapivõidu Harri Kullas.

TOP200 karikavõistlusest eraldi peetava MX Open A klassi Eesti karikavõistluste arvestuses ei leidunud Tihemetsas vastast Harri Kullasele (Husqvarna, Pärnu MC), kes oli konkurentidest selgelt kiirem juba kvalifikatsioonis ning seejärel võttis kaks kindlat sõiduvõitu Karel Kutsari (KTM, Estonian Express Racing) ees. Kutsari teine koht oli aga veelgi kindlam, kuna ta edestas mõlemas sõidus kolmandaks tulnud Jan Jakobsoni (Kawasaki, Sõmerpalu MK) 50 sekundiga.
Kullas võitis seega etapi maksimaalse 50 punktiga, Kutsar (44 p) oli teine ja Jakobson (40 p) kolmas. MX Open A klassi Eesti karikavõistluseid juhib Jakobson.

Harrastajate TOP200 karikavõistluse kiireimas MX Open B klassis võttis etapivõidu kodurajal võistelnud Günther Põllumäe (KTM, Tihemetsa MK), kes oli avasõidus kolmas, kuid võitis viimase. Teise koha sai kahe sõidu kokkuvõttes Marttin Poljakov (KTM, Kagu MK) ja kolmanda Danel Dreving (Yamaha, Paikuse MK). Sarja liider Marek Sonn (Husqvarna, Kose AMK) pidi seekord 7. kohaga leppima, kuid ta säilitas sarjas esikoha.

Kiiruselt järgmises MX Open C klassis võttis esikoha Kaarel Aamer (KTM, Motoextreme), kellele järgnesid Risto Ild (Yamaha, Pärnu MC) ja Karl-Eerik Türnpuu (Honda, AYR Racing Team). MX Open D klassis võidutses aga lätlane Agris Jauntevs (Yamaha), teise koha sai Kevin Mõts (Kawasaki, Sõmerpalu MK) ja kolmanda Mairo Soomets (Husqvarna, Pärnu MC). MX Open E arvestuses oli parim Fredi Kostikov (KTM, Kohila Motospordi Klubi) Ralf Nõmmiku (Honda, AYR Racing Team) ja Algis Kelderi (KTM) ees.

Veteranide karikavõistluste klassis 40+ võtsid Tihemetsas kaksikvõidu venelased Dmitri Moisejev (Yamaha) ja Mihkail Gydkov (KTM), kolmas oli kahe sõidu kokkuvõttes Avo Ärm (Yamaha, Kohila Motospordi Klubi). 50+ arvestuses oli aga parim kolmandat etappi järjest lätlane Janis Mironovs (Husqvarna), kellele järgnes sarnaselt eelmisele etapile Jaan Tang (KTM, RedMoto Racing). Kolmas oli seekord Pertti Salonen (Yamaha, Kagu MK).
Alates eelmisest Räpina etapist võistlevad naised koos veteranidega. Tihemetsas oli kaunima soo parim taas kindlalt venelanna Lybov Leontyeva (Yamaha, Narva MK), kes on võitnud mitu etappi järjest. Lauri krossirajal järgnesid talle Teele Raja (Honda, HRC Eesti Racing Team) ja Kadri Ehamäe (Honda, RedMoto Racing).

TOP200 järgmine etapp sõidetakse 28. juulil Valga lähistel asuvas legendaarses Jaanikese motokeskuses.