Romeo Pikand sai EMX65 klassi Euroopa meistrivõistlustel 20. koha

Lõppenud nädalavahetusel sõideti Tšehhis Loketi krossirajal lisaks motokrossi MM-etapile ka EMX65 ja EMX85 klasside Euroopa meistrivõistluste finaaletapp. Eestlastest tegi seal parima tulemuse EMX65 klassis osalenud Romeo Pikand (pildil), kes sai 20. koha.

Loketisse oli kummaski klassis kohale sõitnud 40 sõitjat, kes pidid eelnevalt neljas Euroopa regioonis peetud etappidel kokkuvõttes 10 parema sekka saama. Kirde regioonis võistelnud eestlastest pääsesid 85 klassis võistlema Romeo Karu, Mikk-Martin Lõhmus, Martin Michelis (kõik KTM) ja Tristan Uiga (Husqvarna) ning 65stel Ragnar Paat ja Romeo Pikand ning Mark Peterson (kõik KTM), kes pääses võistlusele ootelistilt, kuna 1 konkurent ei saanud Loketis võistelda.

Laupäeval peetud esimeses sõidus sai Michelis EMX85 klassis hea stardi olles esikümne piirimail, kuid sõiduviga langetas ta kolmandasse kümnesse. Teiste eestlaste start nii hästi ei läinud, kuid sõidu edenedes suudeti veidi oma kohti parandada ning meie parim oli Karu, kes oli 25., Michelis oli lõpuks 28., Lõhmus 31. ja Uiga 37.

EMX65 klassi esimeses sõidus tegi meie poistest parima tulemuse Paat, kes ei saanud eriti head starti, kuid oli lõpuks siiski 22. Enamus sõidust teise kümne keskel punktikohal kihutanud Pikandi langetas sõiduviga kolmandasse kümnesse ja ta lõpetas 23. kohal. Peterson ületas lõpujoone 31. kohal.

Pühapäeval sõidetud EMX85 klassi teise sõidu stardis esiviisikus olnud Michelis oma kohta hoida ei suutnud ja langes lõpuks 28ndaks, Lõhmus oli seekord 30., Uiga 35. ja Karu 37.
Euroopa meistriks tuli tänavu lõuna-aafriklane Camden Mc Lellan, teise koha sai hollandlane Kay De Wolf ja kolmanda 10-kordse maailmameistri Stefan Evertsi poeg Liam Belgiast (kõik KTM). Michelis sai kirja 29., Lõhmus 31., Uiga 36. ja Karu 38. koha.

EMX65 klassi teises võidukihutamises tegi hea sõidu Pikand, kes peale tagasihoidlikku starti oli alles kolmanda kümne lõpus, kuid sõidu edenedes kerkis lõpuks 16ndaks. Paat lõpetas sõidu 24. ja Peterson 28. kohal.
Euroopa meistrivõistlustel võttis kulla itaallane Brando Rispoli (KTM, 41 p), hõbeda sai taanlane Jakob Madsen (KTM), kes kogus võrdselt 40 punkti hollandlase Damian Knuimaniga (KTM), kellele kuulus pronks. Pikand sai 5 punktiga 20. koha, Paat ja Peterson jäid seekord punktideta ning nendele märgiti kohad 30. ja 31.

Samas peetud MM etapil oli Tanel Leok (Husqvarna) kuningliku MXGP klassi avasõidus 14. ja teises 17. ning kokku 11 punktiga 15. Etapi võitis MM-liider hollandlane Jeffrey Herlings (KTM, 50 p) tiimikaaslase itaallase Antonio Cairoli (44 p) ja sloveen Tim Gajseri (Honda, 40 p) ees. Herlings juhib nüüd MM-i 633 punktiga, Cairolil on teisena koos 603 ja Loketis 6 koha saanud belglasel Clement Desallel (Kawasaki) kolmandana 479 punkti. Leok platseerub 76 punktiga 21. kohal.

Loketis olid rajal ka EMX300 klassi võistlejad, kus tänavu poodiumile sõitnud Andero Lusbo (Husqvarna) oli sõitudes 9. ja 5. ning kokku 28 punktiga 7. Etapi esikolmiku moodustasid hollandlane Mike Kras (KTM, 47 p), sakslane Dennis Ullrich (KTM, 40 p) ja kohalik Vaclav Kovar GasGas, 36 p). Euroopa meistrivõistluseid juhib Loketis 5. koha saanud britt Brad Anderson (KTM, 204 p), teine on Kras (177 p), kellest ainult 6 punkti kaugusel on kolmandal kohal asuv Lusbo.

Järgmine MM-etapp sõidetakse 5. augustil kuulsal Lommeli rajal Belgias.