Johannes Nermann võitis Järva-Jaani motokrossi

Laupäeval toimus Järva-Jaani krossirajal TOP200 karikavõistluste eelviimane etapp, kus kiireimas MX Open A klassis lisandus hooaja võitjate nimistusse ka Johannes Nermann.

TOP200 karikavõistlusest eraldi peetava MX Open A klassi Eesti karikavõistluste arvestuses alustas Johannes Nermann (KTM, KTM Racing Estonia) edukat päeva juba kvalifikatsioonis, kus ta sõitis välja kiireima ringiaja. Esimest sõitu alustas kõige paremini aga Viacheslav Golovkin (KTM) Venemaalt, kuid sõidu keskel möödus temast Nermann, kes suurendas teistega vaikselt vahet ning võttis lõpuks kindla võidu Golovkini ja Aron Lenziuse (Husqvarna, Äksi MK) ees. Teine sõit kulges sarnaselt esimesele, kus sõidu esimese poolt juhtis Golovkin ja viimast ning otsustavat Nermann. Kolmandana ületas lõpujoone taas Lenzius. Kahe sõidu kokkuvõttes sai etapivõidu maksimaalse 50 punktiga Nermann, teine oli Golovkin (44 p) ja kolmas Lenzius (40 p).
MX Open A klassi Eesti karikavõistluseid juhib aga Jan Jakobson (Kawasaki, Sõmerpalu MK, 424 p), kes Järva-Jaanis ei osalenud. Talle järgnevad Lenzius (307 p) ja Järva-Jaanis 4. koha saanud Jörgen-Matthias Talviku (Yamaha, Pärnu MK, 291 p).

Harrastajate TOP200 karikavõistluse kiireimas masinaklassis MX Open B jätkasid heitlust sarja esikohale kaks liidrit Marek Sonn (Husqvarna, Kose AMK) ja Kermo Uue (Yamaha, MK AEX). Etapivõidu võttis seekord Uue, kes võitis avasõidu ja oli viimases teine. Sonn sai esimeses sõidus kolmanda koha, kuid võitis viimase ja oli kokku Uue järel teine. Kolmandaks tuli sõidud teise ja kolmandana lõpetanud Sander Luik (Husqvarna, Pärnu MK). Sarja liider Sonn ning tema vahe Uuega on enne finaaletappi 27 punkti.

Tasemelt järgmises MX Open C klassis võttis esikoha Marko Saar (Husqvarna, Roosna-Alliku MK), teise koha sai Riko Muttik (Kawasaki, Mägi Racing) ja kolmanda Rasmus Lehter (Husqvarna, Valga MK). MX Open D klassis võitis kahe sõidu kokkuvõttes Aleksander Vatter (Yamaha, MK Lääne), kellele järgnesid Andrus Lomp (Kawasaki, Motodepoo Team Green) ja Kristjan Kalvar Kull (Kawasaki, RedMoto Racing). Klassis MX Open E oli aga parim Teho Lauri (Husqvarna), teine oli Kauri Tsetsin (Honda, MK MRC) ja kolmas Rain Vaikmäe (Yamaha, Kagu MK).

Veteranide Eesti karikavõistluste 40+ klassis oli seekord parim eelmise etapi teine mees Tarmo Jaasi-Tamm (KTM, MK K&K), kellele järgnesid eelmise etapi võitja Avo Ärm (Yamaha, Kohila Motospordi Klubi) ja Heigo Lauren (Yamaha, Yamamoto RC). Veteranide 50+ arvestuses oli aga parim Järva-Jaani võistluse eestvedaja Lembit Nõlvak (Yamaha, Roosna-Alliku MK), teise koha sai Pertti Salonen (Yamaha, Kagu MK) ja kolmanda Jüri Koger (Yamaha, Paikuse MK).
Veteranidega koos võistelnud naiste arvestuses võitis mõlemad sõidud Teele Raja (Honda, HRC Eesti Racing Team) Krissu Konoplitski (KTM, Sõmerpalu MK) ja Karleen Randveri (KTM, Otepää MK) ees.

Kohalikele karikatele võistelnud 65cc klassi esikolmikusse sõitsid end Gregor Kuusk (Husqvarna, RedMoto Racing), Rasmus Alan Truus (KTM, Linnamäe MK) ja Enriko Peilman (KTM, RedMoto Racing).

TOP200 viimane etapp sõidetakse 29. septembril Maardus, kus toimub Tõnu Lille mälestussõit, kuid selle sarja arvestusse saab punkte koguda ka 25. augustil Tihemetsas toimuval külgvankrite ja quadide Eesti meistrivõistluste etapil, kus võistlevad ka MX Hobi klassi sõitjad. Selles klassis saavad osaleda kõik TOP200 klasside sõitjad ning Tihemetsas kogutud punktisumma lisatakse TOP200 koondtabelis antud võistlejate punktidele.