960-Kevin Saar Tihemetsas-foto-Rauno Kais

Kevin Saar ja Gorbenko/Kõiv võtsid Tihemetsast kindlad võidud

Laupäeval sõideti Tihemetsas Lauri krossirajal quadide ja külgvankrite motokrossi Eesti meistri- ja karikavõistluste eelviimane etapp, kus quadidel võitis Kevin Saar ja külgvankritel Läti/Eesti meeskond Didzis Gorbenko/Tanel Kõiv.

Hiljuti edukalt oma Euroopa meistritiitlit kaitsnud Kevin Saar (Honda, Pärnu MC Catwees Honda Racing) alustas oma võidukat päeva juba Quad Open masinaklassi ajasõidus, kus ta näitas teise aja teinud Priit Järvlood (Kawasaki, Sõmerpalu MK) 3 sekundiga. Kummaski sõidus pääses Saar liidriks juba sõidu algosas ning võitis need kindlalt Järvloo ees, kes omakorda edestas kindla vahega mõlemas sõidus Martin Filatovit (Honda, Kagu MK Catwees Honda Racing). Etapi esikolmiku moodustasid seega Saar (50 punkti), Järvloo (44 p) ja Filatov (40 p), esikuuikusse sõitsid end veel päeva lõpuks Janek Vernik (Yamaha, Motodepoo Team Green), Sander Lakiza (Yamaha, Pärnu MC) ja Argo Abel (Yamaha, Kagu MK). Meistrivõistluste viimasele etapile Aravetel läheb liidrina Saar.

Külgvankritel oli Gorbenko/Kõiv (Zabel) võit sama kindel, kui Saarel quadides, kuna Läti/Eesti tiim edestas Eesti/Läti meeskonda Margo Sonn/Arturs Linters (Husqvarna, Kose AMK) kvalifikatsioonis pea 5 sekundiga. Mõlemas sõidus oli Gorbenko/Kõiv edu veenev ning järgnevaid võideti minuti või enamaga. Avasõidus heitlesid teisele kohale terve sõidu Markus Normak/Teet Eier (Zabel, MK GasGas) ja Sonn/Linters ning hoolimata viimaste ponnistusest jõudsid teisena üle lõpujoone siiski Normak/Eier. Teises sõidus olid teised taas Normak/Eier, kelle selja taga võitlesid kolmandale kohale Sonn/Linters ja avasõidu neljandad Renee Reinu/Maurice Lina (KTM, Kohila Motospordi Klubi). Reinu/Lina suutsid küll sõidu lõpus korraks Sonn/Lintersile kõrvale saada, kuid Eesti/Läti meeskond säilitas külma närvi ja võttis siiski kolmanda koha.
Kahe sõidu kokkuvõttes võtsid etapivõidu meistrivõistluste liidrid Gorbenko/Kõiv (50 p), teised olid Normak/Eier (44 p) ja kolmandad Sonn/Linters (40 p).

Quad Junior Eesti meistrivõistluste masinaklassis võidutses venelane Ivan Trjasov lätlaste Atis Bredsi ja Kristians Janis Sondorsi (kõik Honda) ees, Janno Oja (Yamaha, Tihemetsa MK) oli parima eestlasena neljas.
Quad 200 arvestuse parim oli samuti venelane Semen Korostelev (Honda), teise koha sai Aleks Sale (Yamaha, MK K&K) ja kolmanda võitja kaasmaalane Aleksandr Lebedev (Honda). Quad 100 esikoha sai tänu teise sõidu viimase ringile Tanel Põdra (Honda, Pärnu MC Catwees Honda Racing), kes möödus seal just lätlases Karlis Neijast (Honda), kes pidi kokkuvõttes samuti teise kohaga leppima. Kolmandaks tuli Karl Robin Rillo (Honda, RedMoto Racing).
Kõige väiksemas meistrivõistluste klassis edestas Pätrik Ilm (Apex) oma klubikaaslast Alice Kivimäge (Apollo, Linnamäe MK).

Ülejäänud klassid võistlesid Eesti karikavõistluste arvestuses. Külgvankrite Veteran klassis võitsid etapi kindlalt Argo Põldsaar/Ruslan Talf (VMC KTM, Kohila Sidecar Cross Team) klubikaaslaste Andres Piirsalu/Tom Küüsmaa (KTM) ja Erik Vahter/Jüri Saan (KTM, Kose AMK) ees. Veteranidega koos kihutanud Hobby klassis võidutsesid aga Siim Mokrik/Villem Saarna (AYR-KTM, Linnamäe krossiklubi), kellele järgnesid Janek Soidla/Tõnis Tuul (Yamaha, MK Lääne) ja Hannes Veski/Madis Mälberg (AYR-KTM, AYR Racing Team).

Quad Veteran klassis võttis etapivõidu Olari Saarme (Yamaha, Pärnu MC) Läti vanameistri Janis Kirilko (KTM) ja Raido Viinapuu (Kawasaki, RedMoto RC) ees. Samades sõitudes osalenud Hobby arvestuse esikolmiku moodustasid aga Yamahadel võistelnud Aigo Soosaar (Pärnu MC), Rene Kaseste (Motodepoo Team Green) ja Varbo Vingisaar (Türi AMK). Meestega koos kihutanud naiste seas osutus parimaks Läti neiu Undine Ulmane, teise koha sai soomlanna Sofia Valkama (mõlemad Yamaha) ja kolmanda lätlanna Monta Dislere-Kirilko (KTM).

Ainsa sooloklassina rajal olnud MX Hobi klass võistles Tihemetsas harrastajate TOP200 punktidele. Etapivõidu saavutas päeva lõpuks mõlemas sõidus teise koha saanud Sander Luik (Husqvarna, Pärnu MC), kellele järgnesid Kagu motoklubi sõitjad Mikk Erm (Kawasaki) ja Marttin Poljakov (KTM). TOP200 sarja liider Marek Sonn (Husqvarna, Kose AMK) võitis küll avasõidu, kuid oli teises alles 7. ning pidi viienda kohaga leppima. Sarja teine mees Kermo Uue (Yamaha, AEX MK) sai avasõidus teise koha, kuid langetati 5 kohta, kuna tema tsikkel ei läbinud mürakontrolli. Teise sõidu noormees võitis ja oli kokku 4. Kuna Sonn ja Uue kogusid võrdse punktiarvu, siis nende vahe on enne viimast etappi endiselt 27 punkti Sonni kasuks.

Külgvankrite ja quadide Eesti meistri- ja karikavõistluste viimane etapp sõidetakse 9. septembril Aravetel.

,