Kuimetsa_Vanatehnika_2018_2.cdr

Kuimetsa krossirajal toimub taas VANATEHNIKAPÄEV koos TÄHESÕIDUGA

Kuimetsa krossirajal saab 04.08.2018.a. juba neljandat korda toimuma VANATEHNIKAPÄEV koos TÄHESÕIDUGA.

Traditsiooniline ja kommenteeritud päevakava:
10.00- vanatehnika paigutamine Kuimetsa krossirajale kõikidele imetlemiseks

11.30- TÄHESÕIDUKS kolonni moodustamine
Sellel aastal saab tähesõidu kolonnis koha külgkorv IZ-Jupiter 2 /väljalase 1967 ja tänavasõidu mootorratas CZ-175cm3 /väljalase 1972, millised on taastatud tehnikaringi laste abiga. Nimelt tegutses alates oktoobrist 2017 Kuimetsas huviring, millise tegevusele lükkas hoo sisse koostöö Kaiu Põhikooli ja Spordiklubi Laansoo Motokrossi Teami MTÜ vahel. Kaks korda nädalas said tehnikahuvilised lapsed Juhan Laansoo juhendamisel endistes Kuimetsa masinaühistu hoonetes kokku ja üheskoos lihviti- puhastati- värviti- kruviti ning teostati muud vajalikud tööd, et vrakkidest ilusad sõidukid korrastada. Taastatud külgkorvis saavad uhkelt kaasa sõitma kõige rohkem kohal käinud noored tehnikahuvilised õppurid.

12.00- TÄHESÕIT Kuimetsa- Kaiu- Kuimetsa
Tähesõitu turvatakse koostöös korrakaitsjatega. Vanasõiduki tehnilise korrasoleku eest vastutab iga omanik ise, tehnilist passi ei nõuta tähesõidul. Kõik osavõtjad on lubanud sõita korralikult kolonnis ilma trügimata, kainelt ja patuta! Tsiklimeestel kohustuslik kanda kiivrit!

13.30- vanade krossikate demonstratsioonsõit krossirajal
Demosõiduks on lubanud kohale tulla oma endiste võistlusratastega mitmed Eesti endised motokuulsused ja krossiradade kuningad kaugemaltki, lausa välismaalt. Muidugi on need tsiklid ja mehedki pisut räsitud, kõik ei suju alati nende tahtmise järgi, mistõttu alles kohapeal selgub demosõitjate nimistu. Kes kohale jõuab ja starti tuleb on imetluse ära teeninud nagunii!

14.35- ÕNNELOOS
Ürituse toetajad on välja pannud hulganisti vajalikku kraami ja huvitavat nänni, millised loositakse kohal olevate piletiostnute vahel. Ole kohal!

15.00- ANNE VESKI kontsert
Eelmise aasta rajuilm ei võimaldanud krossirajale plaanitud ansambel Fest kontserti teoks teha: esinemistehnika ei salli äikest ega vihma. Sellel aastal toimub kontsert iga ilmaga, sest korraldajad on ette valmistanud kontserdiks siseruumid.
Ürituse raames saab nautida ekstreemsõitu võimsal 4×4 sportbagil Juss Laansoo turvamisel; lastele on korraldatud sõit hobukaarikul ja ATV-l ning näomaalingud ja muud üllatused.

Vanatehnikapäeva juhib Andres Raid, patrooniks aga OTT KIIVIKAS.

Päevapilet 10.00 €, lapsed 10.eluaastani ( kaasa arvatud ) tasuta.

Korraldustoimkonna nimel: Juhan Laansoo (infotelefon 55537375)

,