Aasta vaatemängulisem motospordisündmus MMM jõuab Pärnusse

Pärnu ja selle ümbruse inimestel on 7.-8. septembril suurepärane võimalus osa saada Eesti motospordi ühest vaatemängulisemast sündmusest.

2006. aastal Viljandimaal, Holstre-Nõmmel alguse saanud Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused (MMM) jõuavad Pärnu Lennuvälja Motoparki ja see on väärikas punkt sündmusi täis olnud Pärnu suvele. Kohale on oodata üle 300 võistleja ja nagu võistluse nimi juba ütleb, saab tase olema äärmiselt ebaühtlane. Ka sellel aastal on korraldajatel publikule ja võistlejatele uudiseid ja üllatusi, mis võistluspäeva veelgi lõbusamaks teevad.

13. korda peetava võistluse algne idee, mille järgi tänaseni toimitakse, on see, et hooaja lõpus oleks olemas ka üks võistlus motokrossi ja enduro sõitjate mehaanikutele, fännidele ja niisama motospordi huvilistele, kes muidu on läbi hooaja raja ääres kaasa elamise ja toetamisega tegelenud. Tõsi, osaleda saavad ka päris ässad, kuid nemad pole selle nädalavahetuse staarid, sest nemad saavad olla eelpool mainitud seltskonna tiimikaaslasteks. Põhiklass MMM’il on OPEN ja selles klassis saavad võistelda ainult need sõitjad, kes ei ole viimase kolme aasta jooksul osalenud mitte ühelgi motokrossi ega enduro võistlusel. Nii näeb sõitmas päris algajaid ja ka mõnda aega radadelt eemal olnud sõitjaid. Lisaks on klassid noortele krossisõitjatele ja omaette vaatemängu pakub murutraktorite võidusõit.

Algselt Viljandimaal peetud võistlus on viimastel aastatel rännanud mööda Eesti erinevaid krossiradasid ja nüüd on kord Pärnu Lennuvälja Motopargi käes. See on unikaalne võimalus seda motoseltskonnas palju kõneainet pakkunud võistlust oma silmaga näha. Oma nüansi annab kindlasti ka see, et muuhulgas valitakse välja parim kostüüm. Tegu on oma iseloomult showvõistlusega, kuid mille sees käib äge mõõduvõtmine igas klassis.

Tänavune suurim uudis on uuendatud meeskonnasõit. Nagu mainitud, saavad MMM’il osaleda ka need, kes läbi aasta radadel võistelnud on aga neil peab olema MMM’I põhiklassis oma tiimikaaslane. Näiteks sõitja mehaanik, sõber või miks mitte abikaasa. Need sõitjad osalevad Kunnide klassis ja nende tulemusele liidetakse tiimikaaslase tulemus Open klassis. Kirss tordil on laupäeva, 8. septmembri viimane sõit, milleks on MMM’i meeskonnasõit. Esmakordselt Eestis sõidavad tiimikaaslased koos ühe tsikliga. Kuna krossitsikkel on mõeldud ühe inimese jaoks, siis tuleb kasutada oma fantaasiat, kuidas koos selle seljas kõige paremini hakkama saada. Nii tuleb läbida alguses kaks ringi, misjärel jagatakse tsiklit ringide kaupa ja viimane ring tuleb taas sõita koos. Seega, oodata on uusi ja väga huvitavaid asendeid tsikli seljas. Kuna MMM’il valitseb igasugune võrdsus, siis on teistest kiirematele mõeldud välja jokkerring, kus tuleb sõita üle ja läbi angaaride ja kes ikka väga kuumaks ära läheb, saab ka maha jahutatud.

Kuna tänavune suvi on olnud murutraktoritele töö osas tagasihoidlik, siis toimub eraldi võistlus ka neile. Siin on olemas kaks klassi, standardklass ja tuunitud murutraktorite klass, kellel traktor tegevuseta seisab, siis nüüd on just õige aeg see rajale tuua.

Tegevused Pärnu Lennuvälja Motopargis algavad juba reedel, 7. septembril, kui leiavad aset treeningud ja kell 17.00 stardib MMM’i enduro. Põhipäev on laupäev, kui esimene start antakse kell 11.45 ja siis tuiskavad rajale murutraktorid. Päeva lõpetab kell 17.20 algav MMM’i meeskonnasõit.

Publiku vahel loositakse välja auhindu ja peaauhinnaks on Brentexi sõiduauto haagis. Pärnu Lennuvälja Motopargis on olemas toitlustus ning meelelahutus ja midagi peale rõõmsa meele ja sõprade pole vaja kaasa võtta!