Eesti endurosõitjad sihivad EM-sarja finaalil kõrgeid kohti

Enduro Euroopa meistrivõistluste viimane etapp toimub 14.-16. septembrini Poolas, Kielces. Lisaks selgitatakse EM-sarja neljandal etapil maailmajao parimad koondised.

Poolas on Eesti esindatud suurte jõududega. Koondisesse kuuluvad Priit Biene (klass E-2, tsikkel Husqvarna), Elary Talu (E-3, KTM), Veiko Rääts (E-1, Sherco) ja Hans Priidel (E-1, KTM).
Kui esimesed kolm nime on endurosõpradele teadatuntud ja välismaalgi kõvasti võistluskogemust teeninud, siis nooruke Hans Priidel istub endurotsikli selga esmakordselt. Loo keskkooli abiturient on eelnevalt karastunud motokrossiradadel.

Lisaks on Eesti EM-l esindatud veteranide klassis. Kristjan Kuill (KTM), Rene Jerbach (Husqvarna), Jarko Metsis (Husqvarna) ja Vaido Kalm (KTM) lähevad kaitsma eelmise aasta veteranide klassi meeskondliku kolmandat kohta.

EM-hooaja viimasel etapil toimub ühtlasi ka Euroopa parima meeskonna väljaselgitamine. Tavapäraselt kestab EM-etapp kaks päeva, kuid seekord on võistlus venitatud kolme päevaseks. Viimasel võistluspäeval starditakse rajale klasside kaupa ühisstardis. Siis selguvad ka parimad koondised. Mullu oli meie meeskond seitsmes.

Euroopa meistrivõistlused algasid kevadel Itaalias, lisaks toimusid etapid Rumeenias ja Rootsis. Viimane etapp sõidetakse juba järgmisel nädalalõpul Poolas.