Tanel Leok Hollandi MM-etapil 12.

Hollandis Asseni ringrajale rajatud ajutisel krossirajal sõideti selle aasta motokrossi maailmameistrivõistluste eelviimane etapp. Eestlaste parima tulemuse eest hoolitses Tanel Leok, lisaks noppisid MM-punkte ka Erki Kahro ja Hardi Roosiorg.

MXGP klassi eilses kvalifikatsioonisõidus ületas Tanel Leok (Husqvarna) lõpujoone 13., Harri Kullas (Husqvarna) 21. ja Erki Kahro (KTM) 26. kohal.
Pühapäeva avasõidus sai Leok korraliku stardi ning sõitis enamus sõidust esikümne piiri peal ja oli lõpuks 13. Kullas tegi samuti tugeva sõidu, kuid tema hea tulemuse nurjas viimasel ringi otsa lõppenud kütus, kui ta langes 14. kohalt 23. kohale. Kahro ületas lõpujoone 25. kohal.
Teises sõidus Leok nii head starti ei saanud, kuid peagi oli ta teise kümne keskel ja sellest sõidust tuli samuti 13. koht. Kahro sai sellelt etapilt punktid kirja, kui tõusis kolmandast kümnest lõpuks 18. kohale. Kullase sõit lõppes aga peale paari ringi, kui ta tsiklil mootoriprobleemid tekkisid.
Kahe sõidu kokkuvõttes sai Leok 16 punktiga 12. ja Kahro (3 p) 21. koha. Etapivõidu võttis maksimaalse 50 punktiga hollandlane Jeffrey Herlings (KTM), kes kindlustas juba avasõidu esikohaga endale MM-tiitli. Teine oli Herlingsi tiimikaaslane itaallane Antonio Cairoli (44 p) ja kolmas inglane Max Anstie (Husqvarna, 38 p).
MM-tiitli võitnud Herlingsil on enne viimast etappi koos 883 punkti, hollandlasele järgnevad Cairoli (782 p) ja Assenis 8. koha saanud belglane Clement Desalle (Kawasaki, 645 p), Leok on 131 punktiga 18., Kullas (18 p) 28. ja Kahro (8 p) 33.

MX2 klassi kvalifikatsioonis tegi hea sõidu Hardi Roosiorg (KTM), kes ületas lõpujoone 13. kohal. Esimeses sõidus ei saanud noormees eriti head starti, kuid ta suutis end võistlejaterivi tagumisest poolest lõpuks 16. sõita. Teine sõit kulges Roosiorul sarnaselt esimesele ja sellest tuli 15. koht.
Etapi kokkuvõttes sai Roosiorg 11 punktiga 16. koha, esikolmiku moodustasid aga hispaanlane Jorge Prado (KTM, 50 p) ning võrdselt 40 punkti kogunud ameeriklane Thomas Covington ja taanlane Thomas Kjer Olsen (mõlemad Husqvarna).
MM-tabeli liider on Prado (823 p), teine on Assenis 6 koha saanud Prado tiimikaaslane lätlane Pauls Jonass (777 p) ja kolmas Olsen (633 p), Roosiorg (59 p) on 27. kohal.

Karel Kutsari (KTM) finaalvõistlus EMX250 klassis jäi kahjuks väga lühikeseks, kui peale kukkumist peale ühte hüpet sõitis talle lätlane Karlis Sabulis otsa ning Kutsari põlv sai kõvasti pihta.
Euroopa meistritiitli võitis prantslane Mathys Boisrame (Honda) inglase Mel Pococki (Husqvarna) ja hollandlase Roan Van Den Moosdijki (Yamaha) ees, Kutsar sai 19. koha.

EMX125 klassile oli Asseni võistlus samuti hooaja viimaseks. Avasõidus sai Henry Vesilind (Husqvarna) 22. ja Jörgen-Matthias Talviku 39. koha. Teises sõidus oli Vesilind 35., avasõidus viga saanud Talviku selles sõidus ei osalenud.
Euroopa meistriks tuli prantslane Thibault Benistant (Yamaha), teise koha sai itaallane Mattia Guadagnini (Husqvarna) ja kolmandaks austerlane Rene Hofer (KTM). Parima eestlasena sai Meico Vettik 23. koha, Talviku oli 25.

Maailmameistrivõistluste viimane etapp sõidetakse 30. septembril Itaalias Imolas, kus lõppevad ka EMX300 Euroopa meistrivõistlused.