Kadri Ehamäe tuli Soome karikavõistlustel kolmandale kohale

Möödunud nädalavahetusel peeti Soomes Heinolas sealse motokrossi karikavõistluste sarja viimane etapp. Eestlastest sai Kadri Ehamäe etapil teise, sarja kokkuvõttes kolmanda ja Hugo Nork etapil 21. koha.

Kadri Ehamäe läks naiste arvestuses Soome viimasele karikaetapile vastu 1 punktilise kaotusega teisele kohale. „Muidugi lootsin ja tahtsin väga seda vahet tagasi teha, rada isegi meeldis mulle tohutult ja ajatrennis tundus, et kui stardid õnnestuvad, siis on teine koht aasta kokkuvõttes minu, kuid seekord mängis ilm suurt rolli,“ rääkis Ehamäe. „Vihma hakkas sadama peale ajatrenni ning täpselt meie sõidu ajal tuli väga tugev vihm kaela, rajaolud olid väga-väga porised ja libedad, lompide alt sooni polnud näha ja nähtavus oli halb.“

Esimese sõidu stardis ei saanud Ehamäe käiku sisse, sai mõned sajandikud hiljem minema, peaaegu terve sõit oli ta küll kolmas, aga kuna MMM-il haiget saanud selja pärast ei saanud korralikult treenida ja väsimus tegi oma töö, tulid sisse pisivead ning sellest sõidust tagasihoidlik 4. koht ja aasta kokkuvõttes tuli teisele kohale nägemist öelda. „Enne teist sõitu õnneks vihma ei tulnud ja rada oli paremas seisus, sõitsin end mõne ringiga teisele kohale ja nautisin täiega sõitu. Teisest sõidust kiireim ringiaeg ning teine koht.“ Päeva kokkuvõttes oli Ehamäe Ria Virtaneni järel teine ning aasta kokkuvõttes kolmas.

„Üldiselt olen oma kolmanda kohaga väga rahul, kuna rajad olid teistsugused ja mulle uued, kuid konkurentidele tuttavad, lisaks olid konkurendid kiired ja tugevad. Kuid kindlasti on midagi, mis kripeldab. Olen õnnelik, et sain sellise võimaluse Soome sarja sõita, oli palju raskusi, mis said ületatud ja omandasin palju uusi kogemusi,“ võttis Ehamäe hooaja kokku.

85cc klassis (Soomes MX C/B) oli joonel ligi 100 sõitjat, kes jaotati kolme kvalifikatsioonigruppi. Hugo Nork, kes äsja paranes rangluuvigastusest, oli oma kvalifikatsioonigrupis 4. ja valis A-grupi võistlussõidus stardikoha 10ndana. Esimese sõidu stardis oli Nork teine, langedes sõidu alguses kaheksandaks. Sõidu lõpus sõitis kivi otsa, velje kõveraks ja lõpetas selle sõidu 24ndana.
Teises sõidus olid tingimused muutunud, sadas vihma ja rada läks mudaseks. Sellistes tingimustes sõitmine ei ole just Norgi tugevam külg, nii tuli teises sõidus 19. koht. Lõppkokkuvõttes oli Nork 21.