TOP200 sari lõpeb laupäeval Maardus

29. septembril sõidetakse Maardu krossirajal motokrossi harrastajate karikasarja viimane osavõistlus, kus selguvad tänavused parimad harrastajad. Lisaks on see võistlus ka MX Open A klassi Eesti karikavõistluste finaaletapiks ning päeva lõpetab eelmisel aastal meie seast lahkunud Tõnu Lille meeskondlik mälestussõit.

Harrastajate karikasarjas on seis enne viimast etappi väga põnev, kuna liider Marek Sonn edestab teisel kohal olevat Kermo Uuet ainult 27 punktiga. Väike võimalusvõimalus on ka kolmandal mehel Mikk Ermil, kuna etapilt saab maksimaalselt koguda 240 punkti.

MX Open A klassi Eesti karikavõistlustel, kus lisaks TOP200 etappidele sai punkte koguda ka Eesti meistrivõistlustel, kindlustas endale eelmisel laupäeval Tihemetsas peetud EMV viimasel etapil esikoha Jan Jakobson. Järgmised 5 meest mahuvad aga 41 punkti sisse, kes heitlevad poodiumi ülejäänud astmete nimel.

Tõnu Lille mälestussõit lõpetab laupäeva, kui mõõtu võtavad 3 liikmelised võistkonnad, kus igas tiimis peab olema 1 MX Open A/B; 1 MX Open C/D/E ja 1 MX V/40+/50+/Naised klassi sõitja. Iga sõitja peab läbima kindla arvu ringe peale mida toimub boksialas vahetus ja rajale läheb järgmine sõitja. Täpsema info leiab võistluse juhendist, mis asub Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni kodulehel konkreetse Maardu ürituse all.

Võistluste avamine ja tervituskõne toimub laupäeval kell 10:25, peale mida toimub võistlejate koosolek stardiväljakul ja tehakse auring Tõnu Lille mälestuseks, mis algab 10:40.

TOP200 punktiseis
https://speedhive.mylaps.com/Championships/69551

MX A punktiseis
https://speedhive.mylaps.com/Championships/69713

Lisainfot võistluse ajakava ja registreerunud sõitjate kohalt leiab aadressilt https://msport.ee/events/top200-ix-etapp-tonu-lille-malestussoit-2018/