Eesti koondis sai Rahvuste SuperMotol 7. koha

Selle aasta parimad SuperMoto maad selgusid täna Hispaanias Guadassuaris peetud Rahvuste SuperMoto finaalides, kus osales ka Eesti koondis, kes sai eilses kvalifikatsioonis 8. koha.

Esimeses sõidus osalesid eestlastest Eero Madisson (KTM) ja Prants Pals (TM). Mõlemad noormehed tegid hea sõidu, kui Madisson ületas lõpujoone 10ndal ja tehnikaga kimpus olnud Pals 21. kohal. Sõidu võitis mitmekordne maailmameister prantslane Thomas Chareyre itaallase Diego Monticelli (mõlemad TM) ja tšehh Milan Sitniansky (Honda) ees.

Teises sõidus tegi meie sõitjatest parema tulemuse Patrick Pals (TM), kes ületas lõpujoone 13. kohal, tehnikamuredest vabanenud Prants Pals sõitis standardtsikliga ja oli 15. Sõidu esikolmiku moodustasid seekord Monticelli, prantslane Laurent Fath (KTM) ja Sitniansky.

Võistluse viimases sõidus tegid meie sõitjad taas korraliku sõidu, kui Madisson oli 10. ja Patrick Pals 12. Võidukihutamise võitis prantslane Sylvain Bidart itaallase Elia Sammartini (mõlemad Honda) ja Chareyre ees.

Kui üks nõrgem tulemus maha arvutatud, võitsid tänavuse Rahvuste SuperMoto prantslased (16 punkti), kes edestasid itaallasi ainult 1 punktiga, kolmas koht kuulus tänavu tšehhidele (27 p). Eesti rahvuskoondisele (60 p) kuulus päeva lõpuks 7. koht.