Eesti koondis sõitis end kindlalt Rahvuste SuperMoto finaali

Selle aasta Rahvuste SuperMoto sõidetakse sellel nädalavahetusel Hispaanias Valenciast mõnekümne kilomeetri kaugusel asuvas Guadassuaris. Eestis esindavad sarnaselt eelmisele aastale vennad Prants ja Patrick Pals ning Eero Madisson, kes said laupäeval peetud kvalifikatsioonis 8. koha.

Esimesena läks eestlastest rajale Eero Madisson (KTM), kes ületas lõpujoone 7ndana. Sõidu võitis mitmekordne maailmameister prantslane Thomas Chareyre hispaanlase Joan Lladose (mõlemad TM) ja itaallase Edgardo Borella (SWM) ees.
Järgmises sõidus saavutas Prants Pals (TM) samuti 7nda koha, sõidu esikolmiku moodustasid aga prantslane Laurent Fath (KTM), itaallane Diego Monticelli (TM) ja tsehh Milan Sitniansky (Honda).
Viimases sõidus heitles tänavune Eesti meister Patrick Pals (TM, pildil nr 39) tehniliste probleemidega, kuid sellest hoolimata suutis ta end 6ndaks sõita. Esimesena kihutas ruudulise lipu alt läbi aga itaallane Elia Sammartin prantslase Sylvain Bidarti (mõlemad Honda) ja hispaanlase Ferran Carduse (Suzuki) ees.
Kui üks nõrgem tulemus maha arvutatud, juhtis riikide arvestuses Prantsusmaa (2 punkti), teine oli Itaalia (3 p) ja kolmas Hispaania (5 p), Eestile kuulus 13 punktiga 8.s koht.

Pühapäeval sõidetakse juba finaalid ja selgub tänavune parim SuperMoto riik.