960-biene_italy

Biene karastus Itaalia mägedes ja teenis MM-arvestuses punktilisa

Enduro maailmameistrivõistluste kuuendal etapil Itaalias lõpetas Priit Biene mõlemad võistluspäevad juunioride arvestuses esikümnes.

Põhja-Itaalias, Edolos sõidetud etapp toimus väga keerulistes oludes. Mõlemal võistluspäeval sadas kõvasti vihma, mis muutis raja väga raskeks.

Oma esimest täispikka MM-hooaega kaasa tegev Biene on küll ühe etapi pidanud vahele jätma ning seega ei tohi järelejäänud võistlustel punktidest ilma jääda.

Nii oligi eestlase eesmärgiks mõlemal päeval punktikohale jõuda, mis sai edukalt täidetud. Esimesel päeval lõpetas ta Junior-2 klassis kaheksandana ja teisel päeval üheksandana. Punktitabelis tõusis ta kaheksandaks.

Võistlejad pidid ligi kümme korda tõusma 800 meetri kõrguselt otsejoones 1500 m peale ning sealt omakorda mööda kivist jõesängi mäest alla. Priit Biene hinnangul oli võistluse kõige raskem osa just enduro katse ning sellele katsele minek.

“Enduro katsele jõudmine oli omaette väljakutse. Mägi läks suure kalde ja suurte kivide vahelt otse üles. Terve mägi oli pealtvaatajaid täis, kes sõitjaid abistasid. Abita oleks katsumus olnud kordades raskem,” ütles Biene.

Itaalia etapil osales Priit Biene soomlaste Kytonen Motospordi meeskonnas, kellega koos sõites teenis ta ka vajalikke kogemusi. Sama meeskonnaga koos osaleb Biene ka hooaja kahel viimasel MM-etapil. Seitsmes etapp toimub 22.-23. septembrini Prantsusmaal.

,