Eesti sai noorte Rahvuste krossil üheksanda koha

Täna Belgias toimunud noorte Rahvuste krossil oli Eesti meeskond üheksas, klassis 65cc võitsid Richard Paat, Mark Peterson ja Romeo Pikand koguni kolmanda koha.

Kui laupäeval kvalifikatsioonisõitude ajal oli 22 soojakraadi ja rada tolmas, siis täna oli ilm sombusem ja kümme kraadi jahedam ning eestlastele sõiduks sobivam. Pühapäevahommikuses warm-up’is tegidki väga head sõidud Hans Priidel (Open) ja Richard Paat (65cc) – vastavalt 2. ja 6. koht!

Võistlussõitudes sai klassis 65cc Richard Paat esimese sõidu stardist 10ndana minema, tegi väga hea sõidu ja lõpetas 7. Romeo Pikand kukkus aga stardikurvis ja võitles end viimaselt kohalt 18ndaks, Mark Peterson oli 16. Ka teises sõidus tegi Paat sama tugeva tulemuse ehk oli 7., Peterson tegi ühe oma elu parima sõitu ja võitles end seekord 27. positsioonilt 12. kohale, Pikand oli selles sõidus 14. Kokkuvõttes sai Eesti selles klassis Läti ja Soome järel koguni kolmanda koha.

Open klassi esimeses sõidus Hans Priidel kukkus 4. koha pealt ja lõpetas 17., Jörgen-Matthias Talviku oli kohe tema järel 18. Marek Künnapasele hüpati aga selga ja ta pidi katkestama. Teise sõitu läkski Künnapas ainult starti ning kuna ratas oli katki, tuli ta ka kohe maha. Priidel tegi seekord aga hea tulemuse, olles 9. ja Talviku sai teises sõidus 21. koha. Open klassi kokkuvõttes oli Eesti 10, klassivõit läks Suurbritanniale.

Klassis 85cc sai Tristan Uiga esimeses sõidus hea stardi, kuid kukkus, ka Mihkel Kallion kukkus stardis ja hakkas tagant võitlema. Finišis oli Joosep Pärn 26., Uiga 33. ja Kallion 35. Teise sõidu parim eestlane oli Kallion 22. kohal, Uiga 25. ja Pärn 33. 85cc klass oli eestlastel kolmest kõige nõrgem, Eesti sai 12. koha, klassi võitis Saksamaa.

Kolme klassi kokkuvõttes sai Eesti 9. koha (375 punkti), võitis Läti (199 p).

Eesti noored osalesid Belgias toimuval Coupe de l’Avenir nimelisel võistlusel, mida selle formaadi järgi kutsutakse ka noorte Rahvuste krossiks, kolmandat korda. Võistlus ise on ajalooline ja toimus juba 47ndat korda. Sealt on välja kasvanud paljud tänased ja endised tipptasemel sõitjad.