Eesti saavutas Rahvuste krossil 9. koha

Lõppenud nädalavahetusel sõideti Ameerika Ühendriikides RedBud’i krossirajal maailma suurim motokrossiüritus Rahvuste kross. Eesti meeskond tegi sarnaselt eelmistele aastatele korraliku võistluse ja lõpetas taas esikümnes.

Esimesena asusid eestlastest võistlustulle Rahvuste krossil juba 18ndat korda osalev Tanel Leok (Husqvarna) ja esmakordselt Rahvust krossil võistlev Hardi Roosiorg (KTM). Leok sai hea stardi, kuid takerdus stardikurvis toimunud kukkujate hulka ning kaotas palju kohti. Seejärel tegi Leok aga kiiret tempot ning tõusis lõpuks 12ndaks. Roosiorul oli tagasihoidlikum start ja hoolimata sellest, et tal tuli paar kukkumist, oli ta siiski 24. Sõidu võitis värske MXGP maailmameister hollandlane Jeffrey Herlings (KTM) prantslase Gautier Paulini (Huswqvarna) ja tänavuse MX2 klassi maailmameistri hispaanlase Jose Prado (KTM) ees. Peale esimest sõitu oli Eesti 8ndal kohal.

Teises sõidus tegi Harri Kullas (Husqvarna) väga hea stardi ning oli kohe esikümnes, kus ta heitles end lõpuks 7ndaks. Roosiorg oli alguses sarnaselt esimesele sõidule kolmanda kümne lõpus, kuid seejärel läks sõit ülesmäge ja lõpujoone ületas ta 21. kohal. Sõidu esikolmiku moodustasid hollandlane Glenn Coldenhoff (KTM), austraallane Hunter Lawrence (Honda) ja Prado. Eesti tõusis selle sõiduga 7ndaks.

Viimases sõidus ei saanud Kullas ja Leok nii head starti, kui esimeses ning nad pidid tõsist tööd tegema, et ette poole jõuda, mis ka õnnestus ning Kullas sai sellest sõidust lõpuks 12nda ja Leok 19nda koha. Sõidu parim oli taas Coldenhoff Herlingsi ja Paulini ees.

Kui nõrgim tulemus maha arvatud võitis Rahvuste krossi viiendat aastat järjest Prantsusmaa (35 punkti), teised olid itaallased (32 p) ja kolmandad hollandlased (41 p), Eesti sai 71 punktiga 9. koha. Individuaalses arvestuses oli Leok MXGP klassis 5., Roosiorg MX2s 11. ja Kullas Openis 6.

2019 aasta Rahvuste kross sõidetakse Hollandis Assenis ning aasta hiljem kuulsal Erneé rajal.