Harri Kullas võitis Hollandis maineka superkrossi avapäeva

Hollandis Zuidbroekis toimub kahepäevane superkross, kus on stardis mitmed nimekad krossisõitjad, kes just sellele alale keskendunud ja võistelnud ka USAs peetavatel maailma mainekaimatel superkrossidel. Hollandis alustas oma talvist superkrossihooaega ka Hollandi Pol Motorsi ridades võistlev Harri Kullas.

Harri Kullas (Husqvarna) alustas oma võistluspäeva enda kvalifikatsioonigrupi viienda ajaga. Seejärel tuli sõita üks võistlussõit, mille alusel pääsesid mehed juba edasi poolfinaalidesse. Oma sõidus lõpetas Kullas suurte superkrossi kogemustega prantslase Gregory Aranda järel kindlalt teisena, mis tähendas, et poolfinaalikoht oli kindlustatud.
Kui esimeses poolfinaalis võidutses Aranda, siis teises oli parim Kullas edestades seal samuti korraliku superkrossitaustaga prantslast Cedric Soubeyrast ja tšehh Filip Neugebauerit.

SX1 klassi finaalis haaras Kullas kohe stardist liidrikoha ning suurendas vaikselt järgnevatega vahet ja võitis sõidu kindlalt ameeriklase Nick Schmidt’i ja Soubeyrase ees. Aranda seevastu ebaõnnestus juba sõidu alguses ning langes võistlejaterivi tagumisse otsa ning oli lõpuks 7.

Täna sõidetakse Zuidbroekis teine võistluspäev.