Eerik Kuusk – in memoriam

27. novembril suri raske haiguse tagajärjel meie läbi aegade üks edukamaid mootorrattasportlasi Eerik Kuusk.

Erka, nagu sõbrad teda kutsusid, sündis 26. juulil 1938 Vigala vallas Läänemaal. Võistlustsikli sadulasse istus ta esmakordselt 1962. aastal ja juba kaks aastat hiljem täitis ta NSV Liidu meistersportlase normatiivi. Tema karjäär motoradadel oli saavutusterohke, võites vabariigi meistritiitleid (kokku 41) moto- ja talimotokrossis, hipodroomi- ja ringrajasõidus. Üleliidulisel areenil võitis korvipaar Tarmo Tempel – Eerik Kuusk ajavahemikul 1979 – 1991 5 kulda, 3 hõbedat ja 2 pronksi.
Eerik Kuuse saavutused krossiradadel ja ringrajasõidus on muljetavaldavad: 8-kordne maaspordiühing Jõud meister moto- ja 7-kordne tšempion talimotokrossis, 2-kordne Jõudi Suursõidu võitja motokrossis, 2-kordne Rein Hiiobi Hõbekapa võitja, 4-kordne Kalevi Suursõidu võitja ringrajasõidus ja 3-kordne Eesti NSV maatalimängude finaalvõistluste võitja talimotokrossis.
1985. aastal pälvis Eerik Kuusk suurmeistri nimetuse ja aasta hiljem omistati talle Jõudi auliikme staatus. Oma kogemuste, kuldsete käte ja abivalmidusega oli ta aastakümnete jooksul meie paljude motosportlaste tiitlivõitude kaasautoriks.

Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon avaldab sügavat kaastunnet lahkunu omastele.

Leinatalitus toimub esmaspäeval, 3. detsembril kell 13.30 Pärnamäe kabelis.