Adrenalin Arena hooaja avaetapil startis lausa 165 noort krossisõitjat

Sõmerpalus asuvas Baltikumi ja lähiriikide suurimas motokrossi sisehallis Adrenalin Arenas anti avalöök 2018/19 hooaja noorte motokrossi karikavõistlustele. Kuna juba eelmisel aastal oli antud sari väga menukas, siis trend jätkub ka tänavu, kui avavõistlusel oli võistlustules 165 noort sõitjat.

Kõige kiireimas MX125 klassis võitis esimese etapi avasõidus kolmanda koha saanud, kuid teise võitnud lätlane Mairis Pumpurs (Yamaha). Kummaski sõidus lõpetas teisena soomlane Kasper Kangasniemi (KTM) ning kolmanda koha sai tänavu 85sest klassist suuremasse kolinud ja Sõmerpalu motoklubiga liitunud Martin Michelis (KTM,), kes võitis küll esimese sõidu, kuid oli teises 5.

85cc klassis läks võit samuti meie lõunanaabritele, kui kahe sõidu kokkuvõttes noppis etapivõidu sõidud teise ja esimesena lõpetanud Markuss Ozolins (Husqvarna). Teise koha võttis sõidud 4. ja 3. kohal lõpetanud Mikk Kallion (Husqvarna, Sõmerpalu MK) venelase Ilias Krasnitskiy (KTM) ees, tema oli sõitudes vastavalt 5. ja 4.

Masinaklassis 65cc oli stardis lausa 58 sõitjat, kes jagati vastavalt kiirusele mitmesse gruppi. Kiireimas nendest võttis võidu Gregor Kuusk (Husqvarna, RedMoto Racing), kes jagas sõitudes koos lätlase Tomass Šaicansiga kaks esimest kohta, kuid kuna eestlane oli parem viimases võidukihutamises, siis kuulus ka etapivõit just talle. Sõitudes 4. ja 3. koha saanud Eelis Viemerö (KTM) Soomest oli kahe sõidu tulemusena kolmas.

50cc klassis oli kohal 46 osalejat, kellest kiireimas grupis osutus parimaks Aigar Leoki poeg Lucas (Husqvarna, Sõmerpalu MK), kes võttis mõlemast sõidust esikohad. Talle järgnesid 3. ja 2. koha saanud Aston Allas (Husqvarna, RedMoto Racing) ja Sebastian Kõiv (KTM, RedMoto Racing), tema oli sõitudes vastavalt 2. ja 5.

Kõige pisemas 50cc junior arvestuses võidutses sõitudes 1. ja 2. koha saavutanud Romet Jundas (KTM, KTM Racing Estonia). Teise koha sai avasõidu 3. ja viimase kiireim Theo Kolts (KTM, Vihur Motosport) ning kolmanda Gregor Lootus (KTM, Motoextreme), tema saavutas sõitudes 2. ja 7. koha.

Adrenalin Arena Cup järgmine etapp sõidetakse küll uuel aastal, kuid samal areenil võisteldakse taas juba järgmisel nädalavahetusel, kui seal toimub A1M Head2Head mees-mehe vastu võidusõit, kus võistleb väga nimekas seltskond nii Eestist, kui piiritagant.