adrenalin arena

Sõmerpalus sõideti Adrenalin Arena Kids Cup eelviimane etapp

Sõmerpalus asuvas motokrossi sisehallis Adrenalin Arenas jätkusid 2018/19 hooaja noorte motokrossi karikavõistlused sama halli karikatele. Sarnaselt eelmise aasta lõpus peetud avavõistlusele oli ka pühapäeval stardis üle 150 noore sõitja.

Kiireimas MX125 klassis võttis etapivõidu esimese sõidu võitnud ja viimases teisena lõpetanud avaetapil teise koha saanud soomlane Kasper Kangasniemi (KTM). Tänavu 85sest klassist suuremasse kolinud Martin Michelise (KTM) avasõidustart ebaõnnestus, kuid sõidu lõpuks tõusis ta kolmandaks. Teises sõidus noormees ei vääratanud ja võttis sellest kindla võidu ning oli kokku teine. Kahe sõidu tulemusena sai kolmanda koha sõidud 4. ja 3. kohal lõpetanud venelane Erik Mosin (KTM).
Enne finaaletappi juhib karikaarvestust Kangasniemi (91 punkti), kellele Michelis kaotab 5 ja pühapäeval neljanda koha saanud Kevin Sleng (KTM, Kose AMK) 18 punktiga.

Masinaklassis 85cc ei leidunud kummaski sõidus vastast venelasele Elisey Oreskhinile (KTM), kes saavutas ka etapivõidu. Kahe sõidu kokkuvõttes tõusis poodiumi teisele astmele sõidud 4. ja 2. kohal lõpetanud Tristan Uiga (Husqvarna, Motoextreme) ning mõlemas sõidus kolmandaks tulnud Mikk Kallionile (Husqvarna, Sõmerpalu MK) kuulus kolmas koht.
Sarja liidriks tõusis Oreskhin (84 p), teine on Kallion (78 p) ja kolmas liidri kaasmaalane Ilias Krasnitskiy (KTM), tema oli pühapäeval 5.

Klassis 65cc võttis etapivõidu esimese sõidu võitnud ja teises 6. koha saanud lätlane Tomass Šaicans (KTM) kaasmaalase Ricards Alens Galcinsi (Husqvarna) ees, viimati nimetatu oli avasõidus 6. ja viimases 2. Poodiumi madalaimale astmele tõusis päeva lõpuks Kaspar Uibu (Yamaha, Sõmerpalu MK), tema oli sõitudes vastavalt 5. ja 3.
Peale kahte etappi juhib Šaicans (87 p), teine on pühapäeval avasõidus katkestanud, kuid viimase võitnud Gregor Kuusk (Husqvarna, RedMoto Racing, 78 p), kellest 6 punkti kaugusele jääb Uibu.

50cc klassis ei andnud sarnaselt avaetapile Aigar Leoki poeg Lucas (Husqvarna, Sõmerpalu MK) konkurentidele võimalust ja võitis mõlemad sõidud. Teise koha sai etapil nagu ka eelmisel etapil Aston Allas (Husqvarna, RedMoto Racing), kes lõpetas sõidud vastavalt 2. ja 4. kohal. Poodiumi madalaim aste kuulus seekord Soome kunagise ässa Jussi Vehviläineni pojale Vilhole (KTM), tema oli sõitudes vastavalt 5. ja 2.
Lucas Leok jätkab sarjas täiseduga (100 p) ning talle järgevad Allas (82 p) ja Vehviläinen (74 p).

Kõige pisemas 50cc junior arvestuses võidutses seekord sõitudes 2. ja 1. koha saavutanud Theo Kolts (KTM, Vihur Motosport), teine oli soomlane Daniel Viik (KTM), kes oli avasõidus 6. ja võitis teise võidukihutamise. Kolmandaks tuli mõlemad sõidud kolmandana lõpetanud Retu Laaksonen (KTM) Soomest.
Sarja liider on Kolts (92 p) pühapäeval 5. koha saanud Romet Jundase (KTM, KTM Racing Estonia, 85 p) ja Gregor Lootuse (KTM, Motoextreme, 73 p) ees, tema oli viimati 5.

Adrenalin Arena Cup finaaletapp sõidetakse 10. märtsil.

,