Priit Biene lõpetas teise MM-etapi 11. kohal

Priit Biene

Ainsa eestlasena tänavu enduro maailmameistrivõistlustel osalev Priit Biene (Yamaha, Johansson MPE – RedMoto Racing) lõpetas teise MM-etapi Portugalis täna klassis Junior 2 11. kohal.

Sama klassi võitjale, hispaanlasele Enric Franciscole kaotas Biene esimesel päeval 8 minutiga, teisel päeval ligi 5 minutiga. „Nii väsinud pole ma kunagi olnud – sellel võistlusel lõi niisuguse „seina“ ette, et täiesti ebareaalne,“ kommenteeris Biene füüsiliselt kurnavat MM-etappi Portugalis Valpacos.

Kiiruskatsed olid Biene sõnul väga head, kuid ülesõidud ülirasked. Esimesel päeval oli üks ülesõit 18 km pikkune ja aega oli selleks antud 50 minutit. Esimesel ringil pingutas Biene seal liigselt, jõudes katsele 10 minutit varem, kuid kulutades ära praktiliselt kogu energia. „Peale esimest ringi lihtsalt jõudu enam ei olnud ja tulid juba krambid,“ ütles Biene. „Teisel-kolmandal ringil jõudsin sinna 10 sekundit enne enda aega ehk puhkust praktiliselt ei olnud.“

Teisel päeval oli trass pisut lühem, neljas poolik ring jäeti välja ja ühes kontrollpunktis anti lisaaega. Ka see raske mägi jäi trassist välja, kuid teised mäed olid Biene sõnul veel hullemad. Lisaks oli see etapp tema käesoleva hooaja esimene võistlus kuumaga, mis omakorda tappis – puude vahel õhk seisis, päike paistis lagipähe. „Väga-väga raske võistlus,“ ütles Biene, kes ka mitu tundi peale etapi lõppu suutis vaid autos toolil pikali lesida.

Järgmine MM-etapp toimub juba nädala pärast Hispaanias Santiago de Compostelas.