Varik ja Daiders tulid Ukraina MM-etapil teisele kohale

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste viies etapp toimus eile ja täna Ukrainas. Tänavuse hooaja parima tulemuse tegid seal Kert Varik ja Lauris Daiders, kes saavutasid etapi kokkuvõttes suurepärase teise koha.

Kert Varik (EST) ja Lauris Daiders (LAT) tegid esimeses sõidus hea stardi ja alustasid sõitu viiendal kohal. Peagi eksis nende ees ühes kurvis liivavalli sõitnud legendaarne Daniel Willemsen (NED), natuke hiljem kukkus keerulisel rajaosal valitsev maailmameister Marvin Vanluchene (BEL). Varik-Daiders sõitsid mõned ringid kolmandal kohal kuid peagi möödus nendest juba kvalifikatsioonis kiiret minekut näidanud Koen Hermans (NED). Neljandal kohal sõites hakati hoogsalt alguses sõitu juhtinud Arne Dierckensiga vahet vähendama, sõites vahe 10 sekundi pealt 1-le sekundile. Korraks suurenes vahe uuesti 4 sekundi peale kuid Varik ei jätnud jonni ja sõitis ennast uuesti ründepositsioonile, peagi eksisid konkurendid ühes soones ja Varik võttis 2 ringi enne lõppu sisse 3. koha, mida hoiti ka kindlalt sõidu lõpuni. Sõidu võitisid Etienne Bax (NED) – Kaspars Stupelis (LAT), teisena ületasid finišhi Koen Hermans (NED)-Nicolas Musset (FRA).

Teises sõidus haarasid liidripositsooni Etienne Bax (NED) – Kaspars Stupelis (LAT), keegi nende pakutud tempoga kaasa minna ei suutnud ja nii võeti ka selles sõidus kindel võit. Meie esipaar tegi taaskord enda kohta hea stardi ja esimestel ringidel 6-7.kohta hoidnud duo hakkas jällegi ettepoole liikuma. Seekord tegid kohe alguses sõiduvea ja korraliku kukkumise Koen Hermans (NED)-Nicolas Musset (FRA). Varik ja Daiders arendasid sõidu jooksul korralikku tempot, paar ilusat möödumist ja taaskord kolmandana üle lõpujoone.

Etapi kokkuvõttes teenisid Varik ja Daiders 40 punkti, mis andis neile teise koha. Esikoha võitsid 50 punktigaEtienne Bax/Kaspars Stupelis ning kolmanda koha 40 punktiga Koen Hermans/Nicolas Musset. Sarja kokkuvõttes on Varik ja Daiders 119 punktiga kaheksandal kohal.

Ukrainas olid rajal ka Tanel Reesna (EST) – Teet Eier (EST), nendele sõitudest 16-nes ja 13-nes koht, mis päeva lõpuks andis kokku 14.koha ja 13 punkti. Markus Normak EST) – Karl-Albert Kasesalu (EST) lõpetasid sõidud kohtadel 14 ja 18, mis etapi kokkuvõttes paigutas nad 17.kohale, nende kontosse lisati selle eest 10 punkti.