Eestlased valitsesid MX Nationali kolmandat etappi

Nädalavahetusel toimus Lyngi krossirajal MX Nationali kolmas etapp. Eriti hästi läks see meie meestel Harri Kullasel ja Gert Krestinovil, kes Pro klassis kaksikvõidu võtsid vahendab MXMania.eu. Harri Kullas võitis võistluse ja Gert Krestinov oli teine.

Harri Kullase jaoks oli tegemist praktiliselt ideaalse päevaga, vaid kvalifikatsioonis tuli tal leppida kolmanda kohaga. Avasõidus võttis Kullas sisse kolmanda koha, kuid viiendaks ringiks oli ta võistluste liider. Sealt edasi oli juba kõik tema kontrolli all ning lõpuks tuli kindel võit Lewis Tombsi ees. Gert Krestinov jättis endale stardi järel natuke rohkem tööd. Sõitu kaheksandana alustanud Krestinov parandas oma positsiooni pidevalt ning lõpuks tõusis ta kolmandaks. Teine koht jäi vaid sekundi kaugusele.

Teise sõidus võttis Harri sisse teise positsiooni Jake Millwardi järel. Mõne ringi järel asus ta aga taas sõidu liidriks ning sõitis teistel eest ära ja võttis järjekordse sõiduvõidu. Ka Krestinov sai natuke parem lähte ning kuuendalt kohalt tõusis ta sõidu lõpuks teiseks. Kolmandana lõpetas Millward.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Kullas, teine oli 42 punktiga Krestinov ja kolmas 40 punktiga Tombs. Harri Kullas on kuues kavas olnud sõidust võitnud kõik kuus ning ta jätkab 150 punktiga kindla liidrina. Teisel kohal on 112 punktiga Gert Krestinov ja kolmandal kohal 99 punktiga Lewis Tombs.