960-team-estonia-ukrainas-foto-ragnar-paat

Joosep Pärn Ukrainas viies

Ukrainas algasid selle aasta motokrossi Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooni etapid. Eesti kuulub endiselt Kirde-Euroopa regiooni ning tänavu toimuvad selle etapid Ukrainas, Leedus, Lätis ja üle pika aja ka Eestis. Avaetapp, mille muutis keerukaks korralik vihm, peeti Ukrainas ja eestlaste parima tulemuse sõitis välja Joosep Pärn, kes sai 85cc klassis viienda koha.

Sarnaselt eelmistele hooaegadele pääseb igast regioonist, mida on EM-arvestuses siiani 4, finaalvõistlusele 10 paremat. Meie noored said esimeselt etapilt punktid kätte ning nüüd on nendel veidi kindlam juba järgmistele etappidele vastu minna.

Suurema 85cc klassi avasõidus võtsid Koveli krossirajal kaksikvõidu lätlased Edvards Bidzans ja Kirils Maslovs (mõlemad Husqvarna) valgevenelase Aleh Makhnou ja eestlase Joosep Pärna (mõlemad KTM) ees. Teistest eestlastest said Richard Paat 9., Mark Peterson 13. koha, Romeo Pikand (kõik KTM) kukkus ja vigastas kätt ning tema võistlus sai kahjuks kiire lõpu.
Bidzans võttis ka teisest sõidust kindla esikoha ning seekord järgnesid talle Makhnou ja Maslovs. Meie sõitjatest oli parim kuuenda koha saanud Paat, Pärn ületas lõpujoone 8. ja Peterson 9. kohal.
Etapivõit kuulus seega maksimaalse 50 punktiga Bidzansile, teine ja kolmas olid võrdselt 42 punkti kogunud Makhnou ja Maslovs. Pärnale (31 p) kuulus 5., Paadile (27 p) 7. ja Petersonile (20 p) 11. koht.

65cc esimese sõidu võitis leedukas Marius Adomaitis lätlase Ricards Alens Galcinse ja eestlase Gregor Kuuse (kõik Husqvarna) ees. Ülejäänud eestlastest olid Kaspar Uibu (Yamaha) 14. ja Jan-Marten Paju 18., Sander Pihlakas (mõlemad Husqvarna) tulemust kirja ei saanud.
Teises sõidus, mille ajal oli rada juba vihmast väga raskeks läinud, võidutses avasõidu 4. lätlane Janis Martins Reisulis (Husqvarna), kellele järgnesid Galcins ja Adomaitis. Eesti poistest oli parim 19. koha saanud Uibu, Palju oli 20. ning raskel mudasel rajal mitmed korrad kukkunud Kuusk 21.
Kahe sõidu kokkuvõttes saavutas etapivõidu Reisulis (43 p) Galcinse (42 p) ja Adomaitise (40 p) ees, Kuusk (20 p) oli 9., Uibu (9 p) 19. ja Paju (4 p) 22.

Järgmine Kirde-Euroopa regiooni etapp sõidetakse 18. ja 19. mail Leedus Siauliais. Üle aastate on ka eestlastel võimalus noorte EM-etapile kaasa elada, kui Kirde regiooni finaal sõidetakse 29. ja 30. juunil Valgas Jaanikese motokeskuses. EM-finaal peetakse aga koos MM-etapiga 27.-28. juulil Tšehhis Loketis.

,