jorgen-matthias-talviku

Kehvad stardid ei lubanud Jörgen-Matthias Talvikul Prantsusmaal poodiumi eest võidelda

Prantsusmaal Saint Jeam D´Angely krossirajal toimus EMX 125 klassi euroopa meistrivõistluste neljas etapp. A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja Jörgen-Matthias Talviku tuli etapi kokkuvõttes üheksandale kohale, võitis kodurajal sõitnud Tom Guyon.

Oma grupi kvalifikatsioonis kuuenda aja välja sõitnud Jörgen-Matthias Talviku ei suutnud eilses avasõidus korraliku starti teha. Esimeselt ringilt tuli ta tagasi alles kaheksateistkümnendana. Ülejäänud sõiduga õnnestus tal mitmetest konkurentidest mööduda ja finišisse tuli Talviku kümnendana. Avasõidu võitis kodurajal sõitnud Tom Guyon (KTM, Prantsusmaa), teisena lõpetas sõidu Eddie Jay Wade (KTM, Suurbritannia) ja kolmandana sarja liider Mattia Guadagnini (Husqvarna, Itaalia).

Tänases teises sõidus jättis Talviku start taas soovida. Esimesed ringid hoidis ta viieteistkümnendat kohta. Kui eilses sõidus suutis ta teha mitmeid möödasõite ja kohta kõvasti parandada, siis täna tuli sisse mitmeid vigu ja oma tõelist taset ta näidata ei suutnud. Paari konkurendi ebaõnn aitas Jörgen-Matthiasel sõidu 11. kohal lõpetada. Sõidu võitis taas Tom Guyon, teine oli Mattia Guadagnini ja kolmas Kay de Wolf (Husqvarna, Holland).

Etapi kokkuvõttes teenis Talviku 21 punktiga üheksanda koha. Sarja kokkuvõttes langes ta kolmandalt kohalt viiendaks, nelja etapi järel on Talvikul 116 punkti. Prantsusmaa etapi võitis 50 punktiga Tom Guyon, teise koha sai 42 punktiga Mattia Guadagnini ja kolmanda koha 36 punktiga Mike Gwerder (KTM, Šveits). Liider on tänase etapi järel endiselt Guadagnini, kellel on koos juba 185 punkti.

Jörgen-Matthias Talviku: “EMX125 etapp Prantsusmaal kujunes minu jaoks keeruliseks. Kolmapäeval trennis olles kukkusin ja kivi lõikas küünarnukki sisse. Tehti 18 õmblust ja ega mul polnud aimugi, kas ma saan ikka sõita. Õnneks käsi ikka lubas mingit moodi sõita. Mõlemad stardid olid kehvad, kuna esimeses lasin tagaratta resti peal ringi ja teises sõidus tegi stardipuu 2 nõksu. Esimeses sõidus suutsin veel teises kurvis korra külje maha panna, aga sellegi poolest tulin 10ndaks ja sõiduga olin rahul. Teises sõidus tekkisid prillidega kohe probleemid ja oli väga keeruline mööduda. Sõitudes siis 10-11 ning kokku 9. Alati saab paremini, aga hea, et ma üldse sain sõita ja mõningaid punkte koguda. Üldarvestuses langesin 5. kohale ja 3. kohast olen ainult 1 punktiga maas. Tänud kõigile toetajatele, tiimile ja perele!”

Viies etapp toimub 22-23. juunil Saksamaal.

,