HU_04052019_Tartu_Sperenduro_166_v

Talul ja Kollistil üliraske enduro EM-i teine etapp

Möödunud nädalavahetusel läbisid Elary Talu ja Riho Kollist Slovakkias enduro Euroopa meistrivõistluste teise etapi, mis osutus mõlema jaoks üliraskeks katsumuseks.

„Minu jaoks oli see väga keeruline nädalavahetus,“ ütles laupäeval klassis üle 250cc 2T kolmanda ja pühapäeval 5. koha saanud Elary Talu (KTM, Sõmerpalu MK). „Laupäev üldjoontes sujus, oli vaid üks tehniline viperus. Kuid pühapäeval maadlesin päev otsa tehnikaga – tsikkel suri pidevalt välja, pidin seda küll mäest üles lükkama, küll vaba käiguga mäest alla tulema,“ kirjeldas ta oma katsumusi. „Väga raske oli, kuid pingutasin siiski lõpuni.“ Pühapäeval kaotas Talu oma klassi võitjale tšehhile Jiri Hadekile näiteks ligi 7 minutit. Mis mootorrattaga juhtus, Talu ei teagi, kuid kahtlustab, et viga on elektroonikas.

Endise Brezno kaevanduspiirkonna mägedes asuv rada oli väga tehniline, lisaks kostitati osalejaid pühapäeval teisel ringil äikesevihmaga, mis muutis raja väga libedaks.

Talu klubikaaslane Riho Kollist (KTM) võrdleb kahe seni toimunud EM-etapi radu hard enduro’dega nagu näiteks Romaniacs, ainus vahe on selles, et päevad on isegi pikemad ja lisaks tuleb sõita ka katseid. Tema eesmärk oli seekord püsida oma ajas ja mitte trahvi saada ning see ka õnnestus. Kõik katsed talle meeldisid, kuigi olid keerulised, kuid seal jagus kivide sektsioone, pikki mäkketõuse jms, mis talle väga sobisid.

„Pühapäevane sadu lõi veel ägedalt kaardid sassi ja seekord mulle soodsalt,“ rääkis Kollist, kelle „mägede poegadest“ konkurentidest mitmed teisel päeval katkestasid. Kui laupäeval oli Kollist Senior klassis 9., siis pühapäeval juba 4.

Enduro EM jätkub 29.-30. juunil Lätis Madonas, kus samal ajal toimub ka Eesti MV etapp.

,