Andero Lusbo teenis Lätis EMX2T klassi etapil kolmanda koha

EMX2T euroopa meistrivõistluste viies etapp toimus sellel nädalavahetusel Lätis Kegumsi krossirajal. A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja Andero Lusbo teenis koduselt etapilt fännide rõõmuks kolmanda koha.

Eile toimunud avasõidus ei teinud Andero Lusbo kahjuks sellist starti nagu ta ise ja ka fännid oleks soovinud. Esimest ringi sõitis ta top 10 piiripeal. Andero hakkas kohe kiiresti möödasõite tegema ja mõne ringiga tõusis ta viiendale kohale. Tema ees neljandal kohal sõitis sel hetkel Todd Kellet (Yamaha, Suurbritannia), kelle Andero üsna kiirelt kinni püüdis. Möödumine britist osutus aga väga keeruliseks, Lusbo proovis kõike võimalikku, kuid Kellet alla ei andnud. Vaikselt hakkasid nad kahekesi kinni püüdma kolmandal kohal sõitnud Brad Andersoni (KTM, Suurbritannia). Mõlemad saidki sarja liidrist üsna lihtsalt mööda ja viimastele ringidele läks Andero neljandal kohal. Kuigi Andero surus viimase hetkeni, siis Kelletist tal mööda sõita ei õnnestunudki ja nii tuli ta finišisse neljandana. Sõidu võitis Ken Bengston (Husqvarna, Rootsi), teise koha teenis Mike Kras (KTM, Holland) ja kolmanda koha Todd Kellet.

Täna hommikul toimunud teises sõidus sattus Lusbo stardikurvis kukkumisse. Õnneks jäi ta ise küll püsti, kuid kohta kaotas ta seal kõvasti ja sõitu tuli alustada kahekümnenda koha piirimailt. Lusbo suutis iga ringiga oma positsiooni parandana ja peagi oli ta juba neljandal kohal. Seejärel asus ta jälitama sarja liidrit Brad Andersoni (KTM, Suurbritannia). Sarnaselt eilsele avasõidule suutis Andero ka täna britist mööduda ning ta tuli lõpuks kolmandana finišisse. Sellest piisas, et etapi kokkuvõttes poodiumile tõusta. Sõidu võitis Ken Bengston (Husqvarna, Rootsi), teisena lõpetas Mike Kras (KTM, Holland).

Etapi kokkuvõttes teenis Andero Lusbo 38 punkti, mis andis talle kolmanda koha. Etapivõidu sai 50 punktiga Bengston, teine oli 44 punktiga Kras. Pärast viiendat etappi tõusis Lusbo 162 punktiga neljandale kohale. Saarja liidriks tõusis 199 punktiga Mike Kras.

Nüüd tuleb sarja väike paus, järgmine etapp toimub kahe kuu pärast Itaalias.