Jörgen-Matthias Talviku tuli Saksamaal EMX125 klassi etapil viiendale kohale

EMX125 klassi euroopa meistrivõistluste viies etapp toimus sellel nädalavahetusel Saksamaal Teutchenthali krossirajal. Finaalsõitudesse pääses seal kaks eestlast, kellest parima tulemuse tegi A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja Jörgen-Matthias Talviku. Sõidud kaheksandana ja neljandana lõpetanud Talviku tuli etapi kokkuvõttes viiendaks.

Kvalifikatsioonis omas grupis kuuenda aja välja sõitnud Talviku tegi esimeses sõidus väga hea stardi ja esimeste kurvide järel hoidis ta viiendat kohta. Kahjuks tegi Talviku kohe sõidu alguses vea ning ta langes viieteistkümnendale kohale. Sõit on aga pikk ja alla ei tohi kunagi anda, Jörgen-Matthias hakkas vaikselt ettepoole tõusma ning sõidu lõpuks õnnestus tal kaheksandale kohale tulla. Ilusa sõidu tegi ka meie teine osaleja. Meico Vettiku start oli keskpärane ning sõidu alguses hoidiski ta viimast punktikohta. Meico suutis sõita kogu aja suuremate eksimusteta ja sõidu lõpuks tõusis ta kaheteistkümnendaks. Esikoha teenis sarja liider Mattia Guadagnini (Husqvarna, Itaalia), teisena tuli finišisse Tom Guyon (KTM, Prantsusmaa) ja kolmandana Mike Gwerder (KTM, Šveits).

Teises sõidus tegi Talviku taas suurepärase stardi ja avakurvi järel oli ta kolmandal kohal. Mõni hetk hiljem langes ta neljandale kohale. Seda positsiooni hoidis ta enamuse sõidust. Neli ringi enne sõidu lõppu tõusis Talviku konkurendi ebaõnne tõttu kolmandaks, kuid seljataga oli tal šveitslane Mike Gwerder (KTM), kes kaks ringi enne lõppu ka meie mehest möödus. Talviku lõpetas sõidu neljandana. Hea sõidu tegi ka Meico Vettik, kes finišisse üheteistkümnendana tuli. Sõidu võitis Tom Guyon, teise koha teenis Simon Laengenfelder (KTM, Saksamaa) ja kolmanda koha Mike Gwerder.Etapi kokkuvõttes teenis Talviku 31 punktiga viienda koha. Top 10 sees oli ka Meico Vettik, kes 19 punktiga oli üheksas. Etapivõidu teenis 47 punktiga Tom Guyon, teise koha sai 40 punktiga Simon Laengenfelder ning kolmanda koha 40 punktiga Mike Gwerder.

2 etappi enne sarja lõppu on Talviku endiselt esikolmiku konkurentsis. Ta hoiab tänase etapi järel 147 punktiga neljandat kohta. Kolmandal kohal olev Gwerder on temast vaid kahe punkti kaugusel. Sarja liider on 218 punktiga Guadagnini.